Продукция ТМ «Рудь» сделана с теплом и любовью!
![](/i/news/2008/02/valentyna-oleksandrivna-7.jpg)
— Валентина Олександрівна, розкажіть, про Вашу трудову діяльність?
— Після закінчення Белоцерківського технікуму м'ясомолочної промисловості була направлена на роботу до Кишиніва на міський молочний завод, де пропрацювала більше двадцяти років. Свою трудову діяльність розпочала апаратником кисломолочної продукції, потім працювала змінним майстром, інструктором виробничого навчання, старшим майстром, начальником цеху. Без відриву від виробництва закінчила Одеський інститут харчової промисловості. З 2005 р. працюю на ПАТ «Житомирський маслозавод» начальником цеху по виробництву цільномолочної продукції і сира.
![](/i/news/2008/02/valentyna-oleksandrivna-1.jpg)
— Розкажіть, будь ласка, про роботу Вашого цеху в 2007 році? Як Ви можете оцінити результати роботи?
2007 — був одним з найважчих років для нашого цеху. На початку року різко збільшилися об'єми кисломолочної продукції, — в цьому значну роль визначила якість продукції. Але двократне збільшення цін на нашу продукцію стало великим випробуванням (в плані зниження об'ємів продажів). Хоча випуск продукції і знизився, але нам вдалося зберегти колектив цеху, а покупець зрозумів, що якість і натуральність продукції — ось головний козир, завдяки чому наша продукція має попит.
![](/i/news/2008/02/valentyna-oleksandrivna-3.jpg)
— Валентина Олександрівна, які нововведення були упроваджені у минулому році? Що змінили? Поліпшили?
— На початку 2007 року була закінчена реконструкція цеху, внаслідок чого повністю змінилася компоновка цеху, — це дозволило дотримувати хід технологічного процесу. Значно покращав естетичний вид самого цеху і, найголовніше, покращали умови роботи апаратників і операторів автоматів по розліву молока в плівку. В липні 2007 р. на ділянці приймання молока була закінчена модернізація охолоджувальнопастеризуючої установки, що дозволило одночасно проводити пастеризацію і сепарацію молока безпосередньо до цеху, і, як наслідок, позначилося на позитивній стабільній якості продукції.
![](/i/news/2008/02/valentyna-oleksandrivna-4.jpg)
— Кисломолочна продукція — це продукція щоденного споживання. При її покупці споживачі основну увагу надають якості. Скажіть, в чому основна відмінність ТМ «Рудь» від інших виробників?
— Кисломолочна продукція споживається всіма — дітьми, дорослими, літніми людьми… Наша задача полягає в тому, щоб людина, узявши пакет з позначкою ТМ «Рудь» одержав повне задоволення від зовнішнього вигляду, а його організм одержав все необхідне, що закладене в молоці самою природою. Тому, ми — як виробники, можемо з гордістю говорити, що до складу нашої кисломолочної продукції входять тільки: високоякісне молоко, а також — симбіоз молочнокислих культур, відповідних кожному виду кисломолочної продукції. Ніяких стабілізаторів, жирів рослинного походження, а також консервантів в них немає. Про те, що наша продукція «жива», говорять і терміни її реалізації.
![](/i/news/2008/02/valentyna-oleksandrivna-6.jpg)
— Як Вам вдається підтримувати якість продукції?
— Перш за все, це ретельний відбір сировини на кисломолочну продукцію з боку лабораторії. В цеху також проводять постійний контроль якості миття з боку лабораторії і майстра, контролюють дотримання всіх параметрів по ходу технологічного процесу, а також, строго виконують всі рекомендації технолога цеху Саваріна О. М., особлива увага надається підбору заквасок залежно від пори року і складу сировини.
![](/i/news/2008/02/valentyna-oleksandrivna-2.jpg)
— Валентина Олександрівна, скажіть, а що найскладніше у Вашій роботі? Як Ви справляєтеся з виникаючими труднощами?
— Найважче — це підтримувати на стабільному високому рівні якість продукції ТМ «Рудь», адже сировина, яка до нас поступає не завжди однаково по своєму складу і тому необхідно постійно міняти технологічні параметри при випуску продукції. Кожний працівник кисломолочного цеху нашого підприємства на робочому місці «хворіє» за якість своєї продукції, а в ході виробничого процесу ще й віддає частинку свого тепла. Я з гордістю можу сказати, що продукція ТМ «Рудь» зроблена з теплом і любов'ю!
![](/i/news/2008/02/valentyna-oleksandrivna-5.jpg)
— Розкажіть, будь ласка, які Ваші основні принципи в роботі з підлеглими?
— В моєму підпорядкуванні знаходяться 30 чоловік — у кожного свій характер — якщо одному можна наказати, то до іншого потрібно підійти м'якше і тоді все буде зроблено, як треба — одним словом, до кожного необхідний індивідуальний підхід. В нашому колективі не повинно бути «слабких» в жодному з процесів, і тому я прагну розподілити людей так, щоб уміння і досвід більш кваліфікованого робітництва передавалися до менш досвідчених. Об'єднує наш колектив не тільки робота, але і спільний відпочинок. В нашому цеху ми не забуваємо поздоровляти всіх з днями народженнями і іншими важливими датами, провідуємо колег, коли вони хворіють, спільно наголошуємо на професійних і корпоративних святах.
— Для досягнення високих результатів необхідна узгодженість всього ланцюжка, який задіяний в створенні і виробництві продукту. Як Ви оцінюєте взаємодію між підрозділами?
— Випуск якісної продукції залежить не тільки від правильно вибраних технологічних режимів, але і від того, на якому обладнанні проходить процес. Всі служби головного механіка, головного енергетика, комерційний відділ, відділ збуту і інші, постійно підтримують цех у разі потреби. Головний механік Нічай І. Н. і головний енергетик Бакун Р. П. завжди оперативно реагують на проведення і упровадження новинок в нашому цеху.
— Ваші плани на найближчий час?
— Наші основні плани — це постійна і стабільна якість всієї кисломолочної продукції ТМ «Рудь», збільшення об'ємів продажів, а також раціональне використовування топливноенергетичних ресурсів, води і світла на підприємстві. Також, найближчим часом, буде введена в експлуатацію лінія збору води після охолоджування ємностей на миття поліетиленових ящиків.
— Чого б Ви хотіли всім побажати?
— Напередодні весни хочеться всім побажати міцного здоров'я, упевненості в завтрашньому дні, весняного настрою, особистого щастя і багато-багато любові!