Будьте поруч з нами

Національний дитячий портал
Дитячий портал «Пустунчик»
Дитячий портал «Пустунчик»


Свято Морозива № 1
Свято Морозива № 1


Морозиво «Супершоколад»
Морозиво «Супершоколад»


100% морозиво
100% морозиво


Морозиво «Дитяче бажання»
Морозиво «Дитяче бажання»


Морозиво «Ескімос»
Морозиво «Ескімос»



«Заморожений йогурт»
«Заморожений йогурт»

Готуємо традиційну кавказьку страву – чебуреки

Апетитні смажені пиріжки з начинкою прийшли до нас з Близького Сходу і Середньої Азії. На Кавказі кожна господиня має свій секрет приготування цієї страви. Спочатку чебуреки готувалися тільки з м'ясною начинкою. Вже набагато пізніше почали робити чебуреки не тільки з м'ясом, а й, скажімо, з сиром.

Готовим традиционное кавказское блюдо — чебуреки

Як приготувати чебуреки: класичний рецепт (на кефірі)

Готовим традиционное кавказское блюдо — чебуреки

Для приготування чебуреків на кефірі вам знадобляться такі інгредієнти:

Для тіста:

  • 1 склянка кефіру;
  • 1 куряче яйце;
  • 3,5 склянки борошна;
  • 1 ч. л. солі.

Для начинки:

  • 400 г свинячого фаршу;
  • 3 цибулини;
  • 9 шт. перцю горошком;
  • 100 мл кип'яченої води.

Інструкція з приготування:

Збити виделкою кефір, сіль і яйце. Просіяти в миску з кефірною масою борошно, поступово перемішуючи. Коли перемішувати стає складно, потрібно викласти тісто на стіл і продовжити місити руками. Потім загорнути тісто в целофановий пакет і покласти в тепле місце приблизно на годину.
Для начинки цибулю перекрутити на м'ясорубці і перемішати з м'ясним фаршем. Додати сіль, перець. Потім влити в м'ясний фарш воду і ще раз перемішати.
Тісто розділити на рівні невеликі частини. Кульку розкачати дуже тонко. На одну сторону викласти фарш на всю довжину. Скласти чебурек навпіл і обрізати фігурним ножем краї. Смажити чебуреки у великій кількості олії 8–10 хвилин на середньому вогні.

Порада: щоб чебуреки на кефірі були соковитіші, потрібно перед смаженням помістити їх в морозильну камеру хвилин на 10.

Чебуреки з сиром

Готовим традиционное кавказское блюдо — чебуреки

Для приготування чебуреків вам знадобляться такі інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 250 мл мінеральної води;
  • 1 ч. л. солі;
  • 2 ч. л. цукру;
  • олія для смаження.

Для начинки:

  • 300–400 г сиру.

Інструкція з приготування:

Готуємо тісто і даємо йому відпочити 20 хвилин. У цей час натираємо сир на велику тертку. Тісто ділимо на невеликі рівні шматочки. Тонко розкачуємо кульки і кладемо сирну начинку. Складаємо навпіл і защіплюємо краї виделкою. Обсмажуємо в рослинній олії. Оскільки начинка сирна, то смажаться такі чебуреки хвилину-дві, не більше. От і все, чебуреки з сиром готові до подачі на стіл.

Чебуреки з сирною начинкою

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

Для тіста:

  • 4 склянки борошна;
  • 0,5 пачки маргарину;
  • 1 куряче яйце;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

Для начинки:

  • 1 кг сиру;
  • 6–7 цибулин.

Інструкція з приготування:

З борошна, розм'якшеного маргарину і яйця замішуємо тісто, при цьому поступово додаючи воду (¾ склянки). Ставимо тісто в холодильник.
Розтираємо сир з сіллю. Можна пропустити через сито – сир вийде ніжнішим. Подрібнюємо цибулю і розмішуємо з сиром. Начинка готова.
Тісто ділимо на рівні частини. Розкачуємо потрібного розміру кульки і викладаємо начинку. Складаємо і з'єднуємо краї, защіплюючи виделкою. Просмажуємо чебуреки в рослинній олії і подаємо гарячими на стіл. Смачного!

 

Поточний рейтинг: 4 з 5
  (Кількість голосів: 4)