Будьте поруч з нами

Національний дитячий портал
Дитячий портал «Пустунчик»
Дитячий портал «Пустунчик»


Свято Морозива № 1
Свято Морозива № 1


Морозиво «Супершоколад»
Морозиво «Супершоколад»


100% морозиво
100% морозиво


Морозиво «Дитяче бажання»
Морозиво «Дитяче бажання»


Морозиво «Ескімос»
Морозиво «Ескімос»



«Заморожений йогурт»
«Заморожений йогурт»

Млинці на будь-який смак

Млинці на будь-який смак

Млинці без вагань можна назвати універсальною стравою. Хочете порадувати гостей чимось особливим — приготуйте млинці з куркою; хочете приготувати рідним ситний і смачний сніданок — будь ласка, ось і млинці з м'ясом; друзям захотілося спробувати щось новеньке — запропонуйте їм надзвичайно смачні млинці з грибами; або, може, вам хочеться просто побалувати себе — упевнені, ви не відмовитесь від ніжних млинців з яблуками або з сиром. Бачите, скільки варіантів? Обирайте начинку і сміливо беріться за приготування.

Млинці з сиром

Рецепт млинців з сиром зовсім нескладний.

Млинці на будь-який смак

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

Для тіста:

  • 1,5–2 склянки борошна;
  • 2 склянки молока;
  • 2 курячих яйця;
  • 2 ст. л. цукру;
  • дрібка солі;
  • 2 ст. л. рослинної олії.

Для начинки:

  • 500 г сиру;
  • 2 ч. л. вершкового масла або сметани;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. цукру;
  • дрібка ваніліну.

Інструкція з приготування:

Для початку приготуємо тісто. Розмішаємо яйця з сіллю і цукром. Вливаємо в цю масу молоко (0,5–0,75 склянки) і добре збиваємо. Поступово додаємо борошно, при цьому ретельно перемішуючи. Вливаємо залишки молока і рослинної олії, ще раз перемішуємо. Перед смаженням першого млинця слід змастити сковороду рослинною олією. Млинці випікають з обох сторін приблизно 1–1,5 хвилини.
Готуємо начинку. Сир пропускаємо через сито або через м'ясорубку. У сирну масу додаємо яйце, цукор, ванілін, сметану або вершкове масло. Все добре перемішуємо. Викладаємо 1–2 ст. л. начинки на млинець і загортаємо його конвертиком (або трубочкою, або так, як вам підкаже фантазія). Готові млинці обсмажуємо на розігрітій сковороді 2 хвилини з кожного боку. От і все. Млинці з сиром готові.

Порада: ви можете дещо змінити рецепт млинців з сиром. Скажімо, замість солодкої начинки приготувати солону. Просто в сирну масу додаємо сіль, перець, зелень і сметану.

Млинці з яблуками

Смачні млинці з яблучною начинкою порадують будь-кого.

Млинці на будь-який смак

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

Для тіста:

  • 2–3 склянки борошна;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 60 мл рослинної олії;
  • дрібка солі;
  • 1,5–2 склянки молока або кип'яченої води;

Для начинки:

  • 8–10 свіжих яблука;
  • 50 г вершкового масла;
  • кориця, цукор за смаком.

Інструкція з приготування:

Тісто для млинчиків готуємо таке ж. А ось начинку зробимо іншу. Для початку вимиті яблука потрібно очистити від шкірки і натерти на велику тертку. Опісля розтоплюємо на сковорідці вершкове масло. Потім обсмажуємо і тушкуємо в ньому натерті яблука приблизно хвилин 10. Додаємо корицю і цукор (якщо яблука солодкі, можна обійтися без цукру). Також можна додати родзинки. Викладаємо начинку на млинець і загортаємо трубочкою. Смачні млинці з яблуками готові!

Млинці з м'ясом

Ситні і смачні млинці з м'ясом припадуть вам до смаку.

Млинці на будь-який смак

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

Для тіста:

  • 1 склянка борошна;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 2 склянки молока;
  • сіль, цукор за смаком.

Для начинки:

  • 300 г м'яса;
  • 2 цибулини;
  • 20 г вершкового масла;
  • сіль, перець за смаком.

Інструкція з приготування:

Готуємо млинці так, як і в минулих рецептах. Приступаємо до начинки. Миємо м'ясо і розрізаємо на невеликі шматки. Потім обсмажуємо в олії. На окремій сковорідці підсмажуємо цибулю. І м'ясо, і цибулю смажимо до середньої готовності. Після цього пропускаємо м'ясо і цибулю через м'ясорубку або блендер. Готовий фарш викладаємо на сковорідку. Додаємо вершкове масло, сіль і перець. Смажимо 5–6 хвилин. Тепер викладаємо начинку на млинець і робимо конвертик. Млинці з м'ясом готові до подачі на стіл.

Млинці з грибами

Любителям грибів сподобаються апетитні млинчики з грибами.

Млинці на будь-який смак

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

Для тіста:

  • 300 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 0,75 л молока;
  • олія для смаження.

Для начинки:

  • 150 г сухих грибів;
  • 1 булочка;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • сіль, перець за смаком.

Інструкція з приготування:

Готуємо тісто і печемо млинці. Для начинки потрібно гарненько промити гриби і варити до повної готовності. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Додати нарізані гриби і смажити все разом. Додати 2–3 ст. л. грибного бульйону і протушкувати. Булку, вимочену в бульйоні, і грибну зажарку пропустити через м'ясорубку. Готовим фаршем намазати млинці, згорнути рулетиком і обсмажити. На стіл млинчики подаються гарячими.

Млинці з куркою

Ніжні млинці з куркою. Побалуйте себе і своїх близьких.

Блинчики на любой вкус

Для млинчиків потрібні такі інгредієнти:

Для тіста:

  • 1 склянка борошна;
  • 3 яйця;
  • 250 мл молока;
  • 50 мл води;
  • 0,5 ч. л. цукру;
  • 1 ст. л. рослинної олії;
  • дрібка солі.

Для начинки:

  • 2 курячих філе;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • сіль, перець за смаком;
  • 2 ст. л. бульйону або молока;
  • пучок зелені.

Інструкція з приготування:

Готуємо тісто і печемо млинці. Після цього беремося за начинку. Для початку варимо куряче філе. Охолоджуємо. Подрібнюємо зелень і цибулю, нарізаємо м'ясо на дрібні шматки. На розігрітій сковороді смажимо куряче м'ясо і цибулю. У зажарку вливаємо бульйон, потім подрібнюємо м'ясну зажарку в блендері. Сюди ж додаємо різану зелень і все перемішуємо. Начинка готова. Загортаємо млинці і подаємо на стіл.

 

Поточний рейтинг: 3 з 5
  (Кількість голосів: 2)