Млинці на будь-який смак
Млинці без вагань можна назвати універсальною стравою. Хочете порадувати гостей чимось особливим — приготуйте млинці з куркою; хочете приготувати рідним ситний і смачний сніданок — будь ласка, ось і млинці з м'ясом; друзям захотілося спробувати щось новеньке — запропонуйте їм надзвичайно смачні млинці з грибами; або, може, вам хочеться просто побалувати себе — упевнені, ви не відмовитесь від ніжних млинців з яблуками або з сиром. Бачите, скільки варіантів? Обирайте начинку і сміливо беріться за приготування.
Млинці з сиром
Рецепт млинців з сиром зовсім нескладний.
Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:
Для тіста:
- 1,5–2 склянки борошна;
- 2 склянки молока;
- 2 курячих яйця;
- 2 ст. л. цукру;
- дрібка солі;
- 2 ст. л. рослинної олії.
Для начинки:
- 500 г сиру;
- 2 ч. л. вершкового масла або сметани;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. цукру;
- дрібка ваніліну.
Інструкція з приготування:
Для початку приготуємо тісто. Розмішаємо яйця з сіллю і цукром. Вливаємо в цю масу молоко (0,5–0,75 склянки) і добре збиваємо. Поступово додаємо борошно, при цьому ретельно перемішуючи. Вливаємо залишки молока і рослинної олії, ще раз перемішуємо. Перед смаженням першого млинця слід змастити сковороду рослинною олією. Млинці випікають з обох сторін приблизно 1–1,5 хвилини.
Готуємо начинку. Сир пропускаємо через сито або через м'ясорубку. У сирну масу додаємо яйце, цукор, ванілін, сметану або вершкове масло. Все добре перемішуємо. Викладаємо 1–2 ст. л. начинки на млинець і загортаємо його конвертиком (або трубочкою, або так, як вам підкаже фантазія). Готові млинці обсмажуємо на розігрітій сковороді 2 хвилини з кожного боку. От і все. Млинці з сиром готові.
Порада: ви можете дещо змінити рецепт млинців з сиром. Скажімо, замість солодкої начинки приготувати солону. Просто в сирну масу додаємо сіль, перець, зелень і сметану.
Млинці з яблуками
Смачні млинці з яблучною начинкою порадують будь-кого.
Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:
Для тіста:
- 2–3 склянки борошна;
- 3 ст. л. цукру;
- 60 мл рослинної олії;
- дрібка солі;
- 1,5–2 склянки молока або кип'яченої води;
Для начинки:
- 8–10 свіжих яблука;
- 50 г вершкового масла;
- кориця, цукор за смаком.
Інструкція з приготування:
Тісто для млинчиків готуємо таке ж. А ось начинку зробимо іншу. Для початку вимиті яблука потрібно очистити від шкірки і натерти на велику тертку. Опісля розтоплюємо на сковорідці вершкове масло. Потім обсмажуємо і тушкуємо в ньому натерті яблука приблизно хвилин 10. Додаємо корицю і цукор (якщо яблука солодкі, можна обійтися без цукру). Також можна додати родзинки. Викладаємо начинку на млинець і загортаємо трубочкою. Смачні млинці з яблуками готові!
Млинці з м'ясом
Ситні і смачні млинці з м'ясом припадуть вам до смаку.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
Для тіста:
- 1 склянка борошна;
- 2 яйця;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 2 склянки молока;
- сіль, цукор за смаком.
Для начинки:
- 300 г м'яса;
- 2 цибулини;
- 20 г вершкового масла;
- сіль, перець за смаком.
Інструкція з приготування:
Готуємо млинці так, як і в минулих рецептах. Приступаємо до начинки. Миємо м'ясо і розрізаємо на невеликі шматки. Потім обсмажуємо в олії. На окремій сковорідці підсмажуємо цибулю. І м'ясо, і цибулю смажимо до середньої готовності. Після цього пропускаємо м'ясо і цибулю через м'ясорубку або блендер. Готовий фарш викладаємо на сковорідку. Додаємо вершкове масло, сіль і перець. Смажимо 5–6 хвилин. Тепер викладаємо начинку на млинець і робимо конвертик. Млинці з м'ясом готові до подачі на стіл.
Млинці з грибами
Любителям грибів сподобаються апетитні млинчики з грибами.
Для приготування потрібні такі інгредієнти:
Для тіста:
- 300 г борошна;
- 3 яйця;
- 2 ст. л. цукру;
- 0,75 л молока;
- олія для смаження.
Для начинки:
- 150 г сухих грибів;
- 1 булочка;
- 1 цибулина;
- 1 ст. л. сметани;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- сіль, перець за смаком.
Інструкція з приготування:
Готуємо тісто і печемо млинці. Для начинки потрібно гарненько промити гриби і варити до повної готовності. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Додати нарізані гриби і смажити все разом. Додати 2–3 ст. л. грибного бульйону і протушкувати. Булку, вимочену в бульйоні, і грибну зажарку пропустити через м'ясорубку. Готовим фаршем намазати млинці, згорнути рулетиком і обсмажити. На стіл млинчики подаються гарячими.
Млинці з куркою
Ніжні млинці з куркою. Побалуйте себе і своїх близьких.
Для млинчиків потрібні такі інгредієнти:
Для тіста:
- 1 склянка борошна;
- 3 яйця;
- 250 мл молока;
- 50 мл води;
- 0,5 ч. л. цукру;
- 1 ст. л. рослинної олії;
- дрібка солі.
Для начинки:
- 2 курячих філе;
- 1 цибулина;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- сіль, перець за смаком;
- 2 ст. л. бульйону або молока;
- пучок зелені.
Інструкція з приготування:
Готуємо тісто і печемо млинці. Після цього беремося за начинку. Для початку варимо куряче філе. Охолоджуємо. Подрібнюємо зелень і цибулю, нарізаємо м'ясо на дрібні шматки. На розігрітій сковороді смажимо куряче м'ясо і цибулю. У зажарку вливаємо бульйон, потім подрібнюємо м'ясну зажарку в блендері. Сюди ж додаємо різану зелень і все перемішуємо. Начинка готова. Загортаємо млинці і подаємо на стіл.
Читайте також