Будьте поруч з нами

Національний дитячий портал
Дитячий портал «Пустунчик»
Дитячий портал «Пустунчик»


Свято Морозива № 1
Свято Морозива № 1


Морозиво «Супершоколад»
Морозиво «Супершоколад»


100% морозиво
100% морозиво


Морозиво «Дитяче бажання»
Морозиво «Дитяче бажання»


Морозиво «Ескімос»
Морозиво «Ескімос»



«Заморожений йогурт»
«Заморожений йогурт»

Смачні десерти з морозива та фруктів

Іноді так хочеться чогось смачненького і водночас легкого та корисного. Ідеальний варіант — десерти з морозива. Існує безліч рецептів приготування десертів. Великою мірою все залежить від власної фантазії та вміння поєднувати різні інгредієнти. Надзвичайно смачні та корисні десерти з морозива та фруктів, ягід, сиру, вершків, шоколаду тощо.

Ось кілька рецептів дуже смачних десертів. Переконані, що вдале поєднання високоякісного смачного морозива, шоколаду, свіжих ягід, фруктів та горіхів не залишать байдужими навіть найвибагливіших гурманів.

Десерт «Кавовий» 

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

свіжозварена кава (1 чашка);
морозиво «100 % морозиво» або «Пломбір № 1» (100 г);

Спосіб приготування:

  1. Зварити міцну каву, дати їй охолонути.
  2. Морозиво помістити в чисту чашку і залити кавою.
  3. Перемішати після того, як морозиво трохи розтане.
  4. Прикрасити десерт можна збитими вершками.

Десерт «Сюрприз» 

Для приготування потрібні такі інгредієнти:
готові вафлі;
морозиво «Рудь»;

Спосіб приготування:

  1. На вафлі покласти кілька кульок морозива.
  2. Зверху полити розтопленим шоколадом або шоколадним соусом (можна замінити на джем чи варення).
  3. Посипати меленими горішками або тертим шоколадом.

Десерт «Ягідний» 

Для приготування потрібні такі інгредієнти:
заморожені ягоди «Рудь» («Полуниця», «Вишня»);
цукор;
морозиво «Суничне», «Морозиво з плодово-ягідним смаком».

Спосіб приготування:

  1. Розморозити ягоди.
  2. Засипати їх цукром (на 7 частин полуниці 3 частин цукру).
  3. Дати цукру розчинитися.
  4. Полити порції морозива отриманим сиропом.
  5. Прикрасити ягодами.

Десерт «Шоколадно-горіховий»

Для приготування потрібні такі інгредієнти:
морозиво «Рудь» («100 % морозиво», «Пломбір № 1», «Супершоколад»);
горіхи;
какао (50 г);
цукор-пісок (100 г);
згущене молоко (200 г);
вода (150 г).

Спосіб приготування:

  1. Порцію морозива полити шоколадним сиропом.
  2. Посипати подрібненими горіхами.

Для приготування шоколадного сиропу:
1. Какао ретельно перемішати з цукром-піском.
2. Згущене молоко розвести в гарячій воді.
3. Какао і цукор-пісок розчинити у згущеному молоці.
4. Отриману суміш, постійно перемішуючи, довести до кипіння.
5. Кип'ятити 3-5 хвилин.
6. При бажанні, додати трохи тертого мускатного горіха, чайну ложку коньяку.
7. Гарячий сироп профільтрувати.

Десерт «Айсберг»

Для приготування потрібні такі інгредієнти:
морозиво «Пломбір № 1»;
молоко «Рудь»;
шоколадний сироп (спосіб приготування сиропу див. у попередньому рецепті).

Спосіб приготування:

  1. Покласти морозиво у прозору вазочку.
  2. Залити охолодженим пастеризованим молоком.
  3. Полити морозиво шоколадним сиропом.

Десерт «Повітряний»

Для приготування потрібні такі інгредієнти:
морозиво «Рудь»;
кукурудзяні пластівці;
збиті вершки або сироп.

Спосіб приготування:

  1. Посипати морозиво кукурудзяними пластівцями.
  2. Зверху полити збитими вершками або сиропом.
  3. Дати морозиву трохи розтанути.

 

Поточний рейтинг: 3,93 з 5
  (Кількість голосів: 494)