Борщ в мультиварці – швидко та оригінально
Як кажуть, скільки господинь – стільки й борщів. Не бувало ще такого випадку, аби дві різні людини приготували борщ одного й того ж смаку – настільки цікавою є ця страва. Для любителів доброго й здорового харчування борщ просто незамінний, хоча й не завжди знаходиться час на його приготування. У наступному пункті ми пропонуємо вам швидкий та оригінальний рецепт борщу в мультиварці.
Інгредієнти для борщу:
- Вода – 3-4 литри.
- Свинина середньої жирності – 600 гр.
- Картопля – 5 шт. середнього розміру.
- Капуста – «на глаз».
- Овочі свіжі чи заморожені – приблизно 300-400 гр. Состав – на смак та за перевагою.
Інгредієнти для зажарки:
- Цибуля – 1 велика цибулина.
- Морква – 1 велика морковка.
- Буряк – 1 середнього розміру.
- Томатний сік (томат-паста чи помідори) – 1-1,5 стакани.
- Спеції: часник, тмин, гвоздика (інші спеції на смак), перець (краще стручок свіжого гострого красного перця, але можна й сушений).
- Сіль.
- Рослинна олія – для смаження.
Інструкція з приготування:
Першим кроком у приготуванні борщу є бульйон; найбільш наваристий виходить з куриці чи свинини. Опускаємо м’ясо у воду і залишаємо варитися до готовності упродовж півтори-двох годин. Не забуваємо у процесі кипіння знімати пінку, що накопичує в собі всі шкідливі речовини.
Поки вариться м’ясо, можна приступити до приготування зажарки. Для цього на розігріту сковороду висипаємо мілко нарізану цибулю, моркву та буряк, прожарюючи їх до «скляного» стану. Висипаємо отриману зажарку в мультиварку до бульйону.
Нарізаємо попередньо очищену картоплю кубиками чи соломкою середніх розмірів і також добавляємо у бульйон з зажаркою. Таким же чином поступаємо з овочами і капустою, змішуючи усе в мультиварці. В останню чергу добавляємо спеції, вмикаємо мультиварку на режим «Суп» на 20-30 хвилин.
Найсмачніший борщ – це борщ зі сметаною і свіжою зеленню. Прикрасивши страву таким чином, чи отримаєте ароматний та ситний обід, корисний для вашого здоров’я!
Читайте також