Молочна екзотика: десерти «Пташине молоко»
Всього кілька десятиліть тому торт «Пташине молоко», рецепт якого був запатентований московськими кондитерами і довгий час тримався в строгому секреті, користувався шаленою популярністю. Дорослі та діти із задоволення ласували повітряним суфле, покритим товстим шаром дуже смачної глазурі. Сучасні кондитерські фабрики пропонують великий асортимент цукерок а-ля «пташине молоко» і різні варіації тортів, однак ніщо не зрівняється зі смаком домашніх ласощів. Далі ви дізнаєтеся, як приготувати пташине молоко в домашніх умовах і потішити близьких ніжним десертом.
Домашні варіації тортів
Торт - незмінне частування, присутнє на кожному святковому столі. Для приготування торта «Пташине молоко» можна використовувати різні коржі, приготовлені за улюбленим вами рецептом, однак найкраще ніжне суфле поєднується з бісквітним та пісочним тістом. У кожної господині напевно є перевірений рецепт приготування бісквіта , а пісочний корж можна приготувати таким чином:
• взяти 50 г вершкового масла і збити з 50 г цукрової пудри;
• в отриману масу вбити 1 яйце і збити до однорідного стану;
• поступово добавити 140 г борошна і ретельно вимісити тісто.
Отриману масу випікати тонким шаром на пергаментному папері протягом 10 хвилин в розігрітій до 200С духовці. Готовий корж обрізати за розмірами рознімної форми, яка знадобиться для збору і застигання торта.
Пташине молоко, рецепт по ГОСТу
Секрет ніжного смаку торта «Пташине молоко» криється в правильному приготуванні суфле, для якого вам знадобиться наступний перелік продуктів:
• масло вершкове від ТМ «Рудь» - 150 г;
• молоко згущене - 150 г;
• цукор - 180 г;
• желатин - 20 г;
• яйце (білок) - 3 шт;
• лимонна кислота - на кінчику ножа.
Для успішного приготування десерту беруться продукти кімнатної температури і охолоджені яєчні білки. Приступаючи до приготування суфле, попередньо замочіть желатин в невеликій кількості води і залиште набухати.
Візьміть розм'якшене вершкове масло і збийте міксером на високій швидкості. До отриманої маси поступово додайте згущене молоко, при цьому, не перестаючи збивати вершковий крем для отримання однорідної консистенції.
В окремому посуді збийте яєчні білки до стану густої, білої піни. Для отримання більш щільної яєчної маси, в процесі додайте дрібку лимонної кислоти.
Набряклий у воді желатин поставте на повільний вогонь і додайте цукор. В процесі нагрівання постійно помішуйте суміш до повного розчинення цукру і желатину. Не доводячи до кипіння, зніміть рідину з вогню і трохи остудіть.
Повільно збиваючи білкову піну, поступово введіть теплу желатинову масу і вершковий крем. Отримане суфле залийте в підготовлену заздалегідь форму з коржем тіста на дні й залиште в холодильнику до повного застигання.
Завершальний штрих
Поки
застигає пташине молоко, приготуйте шоколадну глазур. Для цього розтопіть 150 г
чорного шоколаду і додайте 50 г вершкового масла. Отриману суміш рівномірно
нанесіть на поверхню готового торта і дайте їй застигнути. Порадувати маленьких
любителів солодощів можна також цукерками «Пташине молоко», рецепт
приготування яких аналогічний приготуванню суфле.
Читайте також