Полуниця радуга
На 4 порції страви необхідно:
- 400 г полуниці ТМ
«Шеф-кухар» ; - 1,5 склянки цукру;
- 200 г сметани ТМ «Рудь»;
- 30 г желатину;
- 2 г лимонної кислоти.
Желатин заливаємо охолодженою кип’яченою водою у дві склянки і залишаємо для набухання (рекомендовано помішувати, особливо спочатку). 4/5 пакета замороженої полуниці варимо у 0,7 л води, додаємо 1 неповну склянку цукру і лимонну кислоту, розчиняємо і знімаємо з вогню, потім додаємо 1 склянку підготовленого желатину і також розчиняємо. У форму викладаємо заморожену полуницю, що залишилась, заливаємо приготовленим сиропом і ставимо в холодильник. Сметану збиваємо з цукром що залишився. Другу склянку желатину розігріваємо на паровій бані, вводимо в збиту сметану, помішуючи і заливаємо другий шар (сметанний) у форму. Форми ставимо в холодильник для остаточного згущення. Перед подачею на стіл, форми
Читайте також