Будьте поруч з нами

Національний дитячий портал
Дитячий портал «Пустунчик»
Дитячий портал «Пустунчик»


Свято Морозива № 1
Свято Морозива № 1


Морозиво «Супершоколад»
Морозиво «Супершоколад»


100% морозиво
100% морозиво


Морозиво «Дитяче бажання»
Морозиво «Дитяче бажання»


Морозиво «Ескімос»
Морозиво «Ескімос»



«Заморожений йогурт»
«Заморожений йогурт»

Короткі відомості про заморожені овочі та фрукти

Сьогодні ми вже не можемо відмовитись від заморожених продуктів, настільки природньо вони вписалися в наші кулінарні уподобання.

На думку вчених, шокове заморожування — це найкращий спосіб зберігання не тільки смакових якостей, харчової цінності та зовнішнього вигляду продуктів, але й вітамінів. Швидке заморожування здійснюють при температурі мінус 25—35 °С за дуже короткий час. Вода, що міститься у плодах, не встигає перетворитися на великі кристали льоду, які б пошкодили клітинну оболонку, тому й прийнято вважати, що в заморожених продуктах максимально зберігаються вітаміни та інші корисні речовини.

Наприклад, при швидкому заморожуванні ягід, руйнується близько 15—20% вітаміну С, тоді коли при консервуванні — 45—50%; при висушуванні — 70—80%. Плоди, зазвичай, заморожуються через декілька годин після збору врожаю. Це також забезпечує їх високу якість.

Пакети із замороженими овочами та фруктами дедалі стають все більш популярними: такі продукти довше зберігаються, мають апетитний зовнішній вигляд, неповторний природний смак…Бажаєте зробити оригінальний сюрприз коханій — подайте до столу тарілочку з полуницею. Необхідно поповнити дефіцит вітамінів у дитини — один пакет овочів чи фруктів щодня швидко впорається з цим. «Приїлися» традиційні гарніри — овочеві суміші із моркви, стручкової квасолі, цвітної капусти та інші змінять Ваш раціон тільки на краще!

Страви, що готуються із заморожених овочів від ТМ «Шеф-кухар», в залежності від інгрідієнтів, можуть позитивно впливати на стан всього організму, а саме: покращувати кровообіг та обмін речовин, піднімати життєвий тонус і навіть виліковувати застуду.

Появою справжніх заморожених овочів ми завдячуємо американському вченому Кларенсу Бердсаю, який почав досліди по заморожуванню харчових продуктів. В процесі дослідів виявилось, що повільне заморожування призводить до утворення великих кристалів льоду, а швидке — зберігає клітинну структуру та смакові якості продукту. У 1924 році він вже відкрив власну компанію заморожених продуктів. Поява таких продуктів ознаменувала прорив в технології зберігання овочів та інших продуктів.

Сутність технології глибокої заморозки, або «шокової», полягає в наступному. Протягом декількох годин після збору стиглі плоди (лише високої якості) потрапляють на завод. Потім їх миють, очищують від сміття, сортують, сушать та бланширують. Після бланширування вони охолоджуються та потрапляють в морозильну камеру, де заморожуються при температурі від -30 до -40°С.  За такої низької температури вода, що міститься в продукті, перетворюється в мікрокрістали льоду, не змінюючи структури продукту, а тому — і його якості. Саме тому їх поживна цінність зберігається.

 

Поточний рейтинг: 3,9 з 5
  (Кількість голосів: 281)