Будьте поруч з нами

Національний дитячий портал
Дитячий портал «Пустунчик»
Дитячий портал «Пустунчик»


Свято Морозива № 1
Свято Морозива № 1


Морозиво «Супершоколад»
Морозиво «Супершоколад»


100% морозиво
100% морозиво


Морозиво «Дитяче бажання»
Морозиво «Дитяче бажання»


Морозиво «Ескімос»
Морозиво «Ескімос»



«Заморожений йогурт»
«Заморожений йогурт»

Крученики — м'ясні рулетики родом з України

Українці здавна славляться як майстри з приготування ситних і смачних страв з м'яса. Однією з таких страв є крученики. Назва «крученики», швидше за все, пішла від слова «крутити». І невипадково, адже щоб приготувати цю страву, потрібно загорнути начинку в м'ясний стейк. Начинка може бути різною: гриби, чорнослив, сир, морква – все, що забажаєте!

Крученики — м'ясні рулетики родом з України

Крученики с грибами

Крученики — м'ясні рулетики родом з України

Для приготування 6 порцій кручеників з грибами вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 600-700 г м'яса для відбивних;
  • 500 г печериць;
  • 1 цибулина;
  • 60 г твердого сиру;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 150 г сметани;
  • 1 ч. л. борошна;
  • 20 г вершкового масла;
  • 2-3 ст. л. рослинної олії;
  • сіль, перець за смаком;
  • пучок зелені.

Інструкція з приготування:

Робимо битки. Для початку нарізаємо стейк товщиною не більше 1,5 см. Відбиваємо м'ясо з обох сторін і приправляємо сіллю і перцем.
Для начинки потрібно нарізати цибулю та печериці невеликими шматочками. Обсмажити на сковороді у вершковому маслі спочатку цибулю, потім додати гриби і смажити до повного випаровування рідини. Щедро посипати подрібненим часником і зеленню. Охолодити.
Натертий сир змішати з грибами. Посолити і поперчити. На кожен шматок битка викласти начинку. Загорнути рулетиком і скріпити зубочисткою або ниткою, щоб крученик тримав форму при обсмажуванні. Смажити до рум'яної скоринки. Після обсмажування крученики з грибами слід протушкувати 30 хвилин у бульйоні. За 10 хвилин до готовності змішати борошно і сметану і додати в бульйон з кручениками. Тушкувати 10 хвилин. На стіл подавати з гарніром і сметанним соусом.

Свиные крученики

Крученики — м'ясні рулетики родом з України

Для приготування вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • 1 кг свинини;
  • 150 г печериць;
  • 1 шт. перцю солодкого;
  • 100 г вареного рису;
  • 30 г вершкового масла;
  • 1 цибулина;
  • пучок зелені;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

Інструкція з приготування:

М'ясо нарізаємо на битки, солимо, перчимо. Готуємо начинку. Нарізаємо печериці і перець кубиками. Подрібнену цибулю обсмажуємо на розігрітому вершковому маслі. Додаємо гриби і перець. Через 4–5 хвилин в зажарку висипаємо варений рис і нарізану зелень. Все перемішуємо. На кожен стейк викладаємо начинку, згортаємо рулетики і закріплюємо кінці зубочистками або обв'язуємо крученик ниткою. Смажимо до рум'яної скоринки. Опісля тушкуємо в бульйоні 30 хвилин. Крученики готові до подачі на стіл.

Крученики з чорносливом

Крученики — м'ясні рулетики родом з України

Для приготування кручеників з чорносливом вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 500 г свинини;
  • 200 г чорносливу;
  • 200 г сиру;
  • сіль, перець за смаком.

Інструкція з приготування:

Готуємо свинячі битки. Чорнослив нарізаємо дрібними шматочками, сир натираємо на тертку. На биток викладаємо чорнослив і сир. Згортаємо рулетик і закріплюємо краї зубочистками. Потім складаємо крученики в каструльку, заливаємо бульйоном і на 30–35 хвилин ставимо в духовку. Можна подавати на стіл як самостійну страву або з гарніром. Смачного!

Крученики з яловичини в мультиварці

Крученики — м'ясні рулетики родом з України

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 кг яловичини;
  • 2 морквини;
  • 1 цибулина;
  • 200 г квасолі у власному соку;
  • 0,5 склянки сметани;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • сіль, перець за смаком.

Інструкція з приготування:

Цибулю і моркву обсмажити в 1 ст. л. рослинної олії в мультиварці за температурі 160 градусів 10 хвилин. Квасолю (без соку) розім'яти в мисці. Додати зажарку з цибулі і моркви, посолити і перемішати.
Нарізати м'ясо на порційні шматки, відбити з обох сторін. Викласти начинку на битки і загорнути рулетики. Закріпити зубочистками або ниткою. Обсмажити рулетики в олії до рум'яної скоринки. Змішати сметану і воду, посолити і поперчити. Потім полити цією сумішшю крученики і залишити їх в цьому ж режимі на 30–35 хвилин. Подавати на стіл гарячими.

 

Поточний рейтинг: 2,6 з 5
  (Кількість голосів: 5)