Рецепти домашньої піци
Мало хто може встояти перед гарячим шматочком смачної ароматної піци. І необов'язково при цьому купувати улюблену страву в піцерії. Адже можна просто приготувати піцу вдома. У цьому ми вам допоможемо.
Рецепт домашньої піци на кефірі з грибами
Для приготування піци з грибами вам знадобляться такі інгредієнти:
Для тіста:
- 1 склянка кефіру;
- 200 г борошна;
- 0,5 ч. л. негашеної соди;
- 100 г майонезу.
Для начинки:
- 300 г грибів;
- 1 помідор;
- 0,5 цибулини;
- 1 болгарський перець;
- 100 г шинки;
- 150 г твердого сиру;
- оливки, зелень за смаком.
Інструкція з приготування:
Готуємо тісто. Для початку перемішуємо яйце, кефір, сіль і половину чайної ложки соди. Поступово підсипаємо борошно і замішуємо тісто. Консистенція тіста повинна бути трохи густішою, ніж на оладки. Готове тісто викладаємо на деко, змащене олією. Змащуємо майонезом і кетчупом.
Обсмажуємо цибулю. Також смажимо гриби. Викладаємо на тісто нарізані кільцями помідори, гриби, цибулю, перець і шинку соломкою. Кладемо маслини і щедро посипаємо тертим сиром і кришеною зеленню. Випікаємо піцу в духовці 20–25 хвилин за температури 180 градусів. Піца з грибами готова до подачі на стіл. Смачного!
Рецепт домашньої піци на дріжджах з ковбасою
Для приготування піци з ковбасою вам знадобляться такі інгредієнти:
Для тіста:
- 15 г сухих дріжджів;
- 1 ч. л. солі;
- 250 мл води;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 400 г борошна.
Для начинки:
- 150 г твердого сиру;
- 3-4 помідори;
- по 2 ст. л. томатного соусу і майонезу;
- 150 г ковбаси;
- 1 болгарський перець;
- спеції за смаком.
Інструкція з приготування:
Розчинити дріжджі в невеликій кількості теплої води. Змішати дріжджі, борошно, сіль, рослинну олію. Поступово додаючи воду, замісити м'яке тісто. Готове тісто залишити в теплому місці на півгодини.
Підготувати начинку: нарізати кружальцями ковбасу і помідори, перець – соломкою. Половину твердого сиру натерти на великій тертці, половину нарізати тонкими скибочками.
Тісто розкачати і викласти у форму, змащену олією. Приготувати соус з майонезу і томатної пасти і змастити тісто. Викласти нарізану ковбасу, посипати сиром. Зверху викласти помідори і перець, посипати спеціями і закрити все скибочками сиру. Випікати в розігрітій духовці 10–12 хвилин.
Рецепт італійської піци
Для приготування італійської піци вам знадобляться такі інгредієнти:
Для тіста:
- 200 г борошна вищого сорту;
- 200 г борошна грубого помелу;
- 1 куряче яйце;
- 5 г сухих дріжджів;
- 3 ст. л. оливкової олії;
- 0,5 склянки води;
- по дрібці солі і цукру.
Для начинки:
- 250 г стиглих томатів;
- 8 листочків базиліку;
- 3 ст. л. оливкової олії;
- 10 оливок;
- 25 г пармезану;
- 3 зубчики часнику;
- чебрець;
- орегано;
- сіль і цукор.
Інструкція з приготування:
Змішати борошно вищого сорту і борошно грубого помелу, додати сухі дріжджі. Збити виделкою яйце і оливкову олію. У цю суміш додати теплу воду, все перемішати і влити в просіяне борошно. Вимішувати тісто до тих пір, поки воно не стане еластичним. Залишити тісто відпочивати на 1 годину.
Стиглі томати обдати окропом і зняти шкірку. Розрізати їх навпіл і видалити насіння. Опісля нарізати на невеликі шматочки. У глибоку миску висипати нарізані помідори, сіль, оливкову олію і базилік. Коли томати пустять сік, злити його.
На тісто викласти томати з базиліком. Зверху посипати нарізаним часником, оливками, чебрецем і орегано. Рясно посипати тертим пармезаном. Випікати 20 хвилин за температури 200 градусів.
Читайте також