Страви в мультиварці – це швидко та корисно
Цілком справедливим буде такий слоган: «Мультиварка – рецепти нового покоління». Всупереч існуючій думці, цей пристрій передбачає не тільки виповнення вже існуючих функцій у режимі комбайнів, які усього лише є сукупністю відомих задач. Мультиварка, скоріш, володіє здатностями вже існуючих машин, але використовує їх для приготування принципово нових страв.
Окремим важливим моментом є також і те, що якість їжі, яку приготовано за допомогою цього пристрою, підвищується порівняно зі звичайним смаженням чи навіть паровою банею. Рецепти страв для мультиварки унікальні, і процес приготування не відіймає у продуктів їхньої поживності і вітамінів, що часто трапляється з іншими кухонними гаджетами.
Необхідно відмітити, що існує величезна кількість специфічних рецептів для мультиварки. Це й рецепт курки в мультиварці як основна страва, і рецепт картоплі в мультиварці у якості гарніру, і рецепт запіканки в мультиварці на солодке… Особливо важливим є те, що повна автоматизація процесу приготування страв за допомогою цього пристрою допомагає зекономити час. Таким чином, ви зможете приготувати святкову вечерю, навести лад у домі у два рази швидше. Справжній скарб для істинної господарки!
Вашій увазі представляється рецепт хліба в мультиварці.
Інгредієнти:
- Дріжджі звичайні – 30 грам;
- Сіль – 2 ч. ложки;
- Цукор – 1 ч. ложка;
- Молоко (кефір, кисле молоко чи вода) – 1 чашка;
- Борошно 7-8 стаканів;
- Вершкове масло (спред чи маргарин) – 50 грам.
Інструкція з приготування:
Розмішайте дріжджі у невеликій кількості теплого молока чи води (декілька ложок), потім добавте цукор. Залиште дріжджі хвилин на 10 у сторінку, аби вони повністю розчинилися у рідині. Після цього поміщаємо дріжджі у півлітрову баночку і доливаємо молока, кефіру чи води. Якщо при використанні молока чи кефіру суміш вийшла занадто густою, розбавте її невеликою кількістю води. В кінцевому підсумку вам треба отримати рідину в обсязі півлітра.
У велику каструлю вилийте отриману суміш і добавте попередньо розтоплене вершкове масло, сіль і 5 стаканів борошна. Ретельно перемішайте, щоб позбавитися грудочок. Таке рідке тісто, що нагадує тісто на оладки, залишаємо в сторону хвилин на 20, аби воно підійшло. Досипте в тісто решту борошна і замісіть.
Попередньо змастивши мультиварку вершковим маслом, викладіть усе ще рідкувате тісто у ємкість і поставте на таймері розігрів на 15 хвилин. Наступний шаг – виключіть мультиварку на півгодини, а далі переведіть її у режим випічки на 60-45 хвилин.
У процесі випікання ви помітите, зо верхівка залишається блідою, у той час як низ хліба вже достатньо підсмажився. У такому разі, хліб необхідно акуратно перевернути, не порушивши внутрішньої структури. Залиште хліб у мультиварці ще на 20-30 хвилин у тому ж режимі. По закінченню циклу роботи вимкніть пристрій і почекайте хвилин 5-10, перш ніж діставати хліб.
Готово!
Читайте також