Сирні мотиви: сиркова запіканка
Нове покоління – XXI вік – несе з собою нових людей, події, і, звичайно ж, технології. Одним із останніх дітищ нашого віку є мультиварка: універсальна багатофункціональна машина, об’єднуюча у собі численні задачі пароварок, сковорідок, грилей та інших кухонних комбайнів. Новий пристрій – це завжди не тільки нова програма автоматичного приготування, але також нове дихання для старих звичних страв!
Шукаєте спосіб приготувати пишну, ніжну та легку запіканку? Мультиварка для такої задачі підходить бездоганно. Легкість сирка у поєднанні з ніжним ванільним ароматом створюють ідеальний десерт для улюбленої компанії. Сиркова запіканка в мультиварці – це не тільки приємне рішення для задоволення смакових мрій, але й добрий вибір для вашого здоров’я.
Досвідчена господарка приготує її з додаванням різноманітних інгредієнтів, фантазуючи та вигадуючи нові смаки. У цьому вам допоможуть родзинки, горішки, подрібнена курага чи цукати. Однак оригінальний рецепт не порівняти ні з чим: запіканка сиркова в мультиварці залишається сирковою у любому розкладі, а значить – смачним і корисним, натуральним десертом.
Інгредієнти, котрі входять в оригінальний рецепт запіканки:
- 600 г сиру;
- 2 курячих яйця;
- 3 столові ложки суміші борошна і манної крупи (1:1);
- Сік половинки лимону;
- 150 г вершкового масла;
- ¾ стакана цукру;
- Пів чайної ложки ванільного цукру;
- Щіпка солі;
- Пів чайної ложки соди.
Інструкція з приготування:
Для початку розтопіть вершкове масло в мультиварці і перелийте його в окрему ємкість. Присипте дно мультиварки манною крупою: це допоможе вам висунути запіканку в кінці приготування. Наступний крок: розбийте яйця, відділивши жовток від білку. Поділіть цукор пополам і змішайте окремо з білками та жовтками, збиваючи обидві маси в однорідну суміш. Важливим моментом є те, що білки повинні бути змішані з цукром до стану стійкої, густої піни.
Подрібніть сирок за допомогою міксера чи просто виделкою. Топлене вершкове масло, а також збиті жовтки треба змішати з сирком. Сік половини лимона добавте до стакану з харчовою содою, перемішайте і також добавте в тісто: це добре послужить росту тіста. Заключний штрих – добавте суміш борошна та манної крупи з ванільним цукром (для аромату) в тісто, а також добре збиті білки, перемішайте з отриманою сумішшю м’якими вертикальними рухами.
Викладіть м’яку сиркому масу в мультиварку и увімкніть режим випікання на 45 хвилин. Настійно не рекомендується відкривати мультиварку впродовж години після завершення приготування. Якщо ви дасте сирковій запіканці настоятися, вона підніметься ще більше і збереже свою свіжість. По закінченні усього процесу готування помістіть запіканку в холодильник, де вона зможе залишитися до наступного ранку. Чудовий доважок до ранкової кави!
Читайте також