21 октября — День работников пищевой промышленности
День працівників харчової промисловості щорічно відзначається в третю неділю жовтня відповідно до Указу Президента Украї ни від 08.08.1995 № 714/95.
Харчова промисловість України — це тисячі великих, середніх і малих підприємств різної форми власності, які виробляють майже 20% від загального обсягу промислової продукції. Найбільша частина реалізованої продукції — це напої, м’ясні і молочні продукти, тютюнові вироби, хліб і хлібобулочні вироби, жири.
Специфіка галузі така, що від дбайливих рук залежить і кількість, і якість продуктів, яку ми щодня оцінюємо і цінуємо.
Дата святкування Дня працівників харчової промисловості в Украї ні близька до дати, проголошеної у 1979 році — Всесвітнього дня продовольства, який відзначається 16 жовтня. В 2007 році 21 число випало на