Будьте поруч з нами

Національний дитячий портал
Дитячий портал «Пустунчик»
Дитячий портал «Пустунчик»


Свято Морозива № 1
Свято Морозива № 1


Морозиво «Супершоколад»
Морозиво «Супершоколад»


100% морозиво
100% морозиво


Морозиво «Дитяче бажання»
Морозиво «Дитяче бажання»


Морозиво «Ескімос»
Морозиво «Ескімос»



«Заморожений йогурт»
«Заморожений йогурт»

21 октября — День работников пищевой промышленности

День працівників харчової промисловості щорічно відзначається в третю неділю жовтня відповідно до Указу Президента Украї ни від 08.08.1995 № 714/95.

Харчова промисловість України — це тисячі великих, середніх і малих підприємств різної форми власності, які виробляють майже 20% від загального обсягу промислової продукції. Найбільша частина реалізованої продукції — це напої, м’ясні і молочні продукти, тютюнові вироби, хліб і хлібобулочні вироби, жири.

Специфіка галузі така, що від дбайливих рук залежить і кількість, і якість продуктів, яку ми щодня оцінюємо і цінуємо.

Дата святкування Дня працівників харчової промисловості в Украї ні близька до дати, проголошеної у 1979 році — Всесвітнього дня продовольства, який відзначається 16 жовтня. В 2007 році 21 число випало на 3-й понеділок жовтня. Треба зазначити, що в той же час, День працівників радянської харчової промисловості з 1966 року святкувався також у третю неділю жовтня. Мабуть, при призначенні дати свята Президент Украї ни врахував стару традицію вшановування професіоналів у вихідні дні і нове для Украї ни прагнення увійти в світову спільноту.