Маффины - новинка ТМ «Рудь»
Компанія «Рудь» вже давно є визнаним лідером у виробництві та реалізації продукції, яка належить до сегменту «глибокого холоду», але постійно здійснюється пошук нових «ринкових ніш». Здається, зовсім недавно в асортименті продукції підприємства з’явились заморожені овочі і овочеві суміши від «Шеф-кухаря» компанії «Рудь» — картопляні продукти «Швармштедтер». І ось в асортименті ТМ «Рудь» з’являється чергова новинка — заморожені кондитерські вироби «Мафіни» (кекси).
Мафін (в перекладі з англ. «Muffin» — здоба) — кекс, випечений за спеціальним рецептом та сучасними технологіями. Найбільшою популярністю користуються мафіни з родзинками, смаком чорниці, шоколаду та лимону — все залежить від країни споживання.
Можливо, на перший погляд заморожений кекс може видатись досить незвичайним. Отже, даємо відповідь на запитання, яке природно може виникнути, — навіщо заморожують кондитерські та хлібобулочні вироби? По-перше, це не шкодить їхнім смаковим властивостям та органолептичним показникам. По-друге, холод є природнім консервантом і заморожування продовжує строк придатності будь-якого продукту. На відміну від заморожених овочів та овочевих сумішей (які в замороженому вигляді на 75% готові до споживання), мафіни не потребують кулінарної обробки і єдине, що треба зробити споживачеві перед їх вживанням, — розморозити за кімнатної температури (цей процес займає біля 4 годин, отже, якщо ви з вечора залишите їх на столі, то вранці на вас вже чекатимуть смачні кекси до кави або чаю). Але є ще декілька способів для прискорення цього процесу: звичайна мікрохвильова піч з функцією «розморожування», духова шафа, але з відкритою заслоною.
В замороженому вигляді за належних умов зберігання (нижче –18 °С) мафіни мають строк придатності 6 місяців з дати виробництва, а вже після розморожування — як звичайні хлібобулочні вироби — 7 діб.
Смачного!