Подготовка к новому сезону мороженого
Якісна підготовка виробництва до нового сезону суттєво впливає на його перебіг. Адже безперебійна робота всього обладнання дозволяє досягати поставлених цілей щодо обсягів виробництва та реалізації продукції. Технічний директор Сергій Іванович Бондар гарантує, що технічні служби здійснять підготовку до сезону точно в строк.
— Сергію Івановичу, яким чином вплинули на підготовку до нового сезону результати попереднього?
— 2009 рік виявився дійсно дуже складним, так як у світі та в Україні вирувала економічна криза. Але не зважаючи ні на що, наше підприємство, завдяки нашому керівництву та злагодженій роботі всіх підрозділів та служб, гідно завершило сезон 2009 року. Технічна служба доклала максимум зусиль для стабільної роботи підприємства. Ми взяли до уваги ті методи роботи, які дозволили нам отримати певні переваги, досягти поставлених цілей. Зазначені підходи будуть активно застосовуватись і в новому сезоні.
— Які заходи здійснювались в рамках підготовки до сезону 2010 року технічними підрозділами компанії?
— Починаючи з вересня місяця минулого року, розпочалися роботи з капітальних ремонтів, переоснащення та поліпшення роботи обладнання в цехах підприємства. Технічним відділом були розроблені такі проекти, як нове приймальне відділення сировини цеху СЗМ, вдосконалена і модернізована діюча СІР-мийка мороженого цеху № 5 та цеху № 3, переплановані на більш просторі та зручні побутові приміщення для працівників всіх діючих цехів. Службами головного механіка, будівельної дільниці, головного енергетика було втілено в життя всі ті завдання та проекти, які були поставлені на 2009–2010 рр.
— Сергію Івановичу, Ваша служба є центром технічних інновацій, удосконалення діючого обладнання. Розкажіть, які нововведення в існуючому парку обладнання було здійснено?
— Підприємством було закуплено багато нового обладнання для підвищення продуктивності праці. Це нові випарники для компресорного цеху, новий фрізер 1500 для цеху морозива; демонтована та монтується лінія Стрейтлайн 500 з новими компресорами та морозильною камерою. Зазначені роботи є плановими, роботи організовані таким чином, щоб в максимально короткі строки якісно реалізувати всі окреслені заходи.
— Розкажіть, які роботи зараз здійснюються на будівельних майданчиках підприємства?
— На цей час продовжується будівництво нового складського приміщення для зберігання тари на території підприємства. Ці роботи є вкрай важливими, адже продуктовий портфель ТМ «Рудь» доволі великий, і обсяги пакувальних матеріалів щорічно збільшуються.
— Сергію Івановичу, які Ваші побажання всім службам підприємства перед початком нового сезону?
— Бажаю всім взаєморозуміння, витримки та процвітання. Роботи дуже багато, та зупинятися на досягнутому не можна, потрібно рухатися тільки вперед і без зупинок. Вважаю, рух — це життя, а особливо це стосується руху вперед до нових перемог та досягнень. Треба пам’ятати, що ми єдина команда, яка працює на загальний результат. Бажаю всім конструктивної роботи та вдалого сезону!