Результаты независимого тестирования мороженого пломбир специалистами «Укрметртестстандарт»
Дуже приємно, коли незалежне тестування робить справедливу та реальну оцінку якості продукції. Адже сьогодні усі ЗМІ перенасичені різноманітною інформацію щодо якості продуктів харчування.
В липні-місяці фахівці «Укрметртестстандарту» провели аналіз морозива пломбір, придбаного в столичних супермаркетах. Отже, надаємо вам результати цього тестування.
№ |
Морозиво на молочній основі |
Дата виготовлення, термін придатності |
Виробник |
Продукт повинен містити виключно молочний жир |
Результати тестів |
1 |
«Пломбір № 1» ТМ «Рудь» за ДСТУ 4733:2007 |
07.05.2009, 10 місяців при t° мінус 18±2°С |
ПАТ «Житомирський маслозавод», м. Житомир |
Згідно з НС |
Продукт не містить немолочних жирів |
2 |
«Пломбір» ТМ «Три ведмеді» за ДСТУ 4733:2007 |
12.03.2009, 10 місяців при t° мінус 18±2 °С |
ТОВ «Бердичівська фабрика морозива», м. Бердичів |
Згідно з НС |
Продукт містить приблизно 80–90% молочного жиру і 10–20% рослинного жиру |
3 |
«Справжній український пломбір» за ДСТУ 4733:2007 |
02.03.2009, 10 місяців при t° мінус 18±2 °С |
ТОВ «Ласунка», м. Дніпропетровськ |
Згідно з НС |
Продукт містить приблизно 50–60% молочного жиру і 40–50% рослинного жиру |
4 |
«Пломбір» ТМ «Геркулес» за ДСТУ 4793:2007 |
17.02.2009, 10 місяців при t° мінус 18±2 °С |
ЗАТ «Геркулес», м. Донецьк |
Згідно з маркуванням |
Продукт містить приблизно 10-20% молочного жиру і 80-90% рослинного жиру |
5 |
«Пломбір двошаровий з ароматом полуниці та ванілі» ТМ «Геркулес» за ТУ У 15,5-25117467-003:2006 |
05.04.2009, 12 місяців при t° мінус 18–30 °С |
ЗАТ «Геркулес», м. Донецьк |
Згідно з маркуванням |
Продукт містить приблизно 10–20% молочного жиру і 80–90% рослинного жиру |
6 |
«Пломбір справжній» ТМ «Світайс» за ТУ У 14275901.015-96 |
14.05.2009, 10 місяців при t° мінус 18±2 °С |
ПП «Сидорчук В. І.», м. Рівне |
Згідно з НС |
Продукт містить понад 90% рослинного жиру |