Будьте поруч з нами

Національний дитячий портал
Дитячий портал «Пустунчик»
Дитячий портал «Пустунчик»


Свято Морозива № 1
Свято Морозива № 1


Морозиво «Супершоколад»
Морозиво «Супершоколад»


100% морозиво
100% морозиво


Морозиво «Дитяче бажання»
Морозиво «Дитяче бажання»


Морозиво «Ескімос»
Морозиво «Ескімос»



«Заморожений йогурт»
«Заморожений йогурт»

Наши инноваторы

Завдяки самовідданій праці колективу ПАТ «Житомирський масло­завод», впровадженню нових технологій та оптимізації процесу виробництва було досягнуто збільшення його обсягів майже у 8,5 разів, з 18 до 150 тонн на добу.

Зрозуміло, що без втілення нових рішень та інновацій такого зростання досягнути було б неможливо. Для того, щоб зберігати найвищий рівень якості продукції, що відповідає усім сучасним нормам, необхідно якомога більшу увагу приділяти саме способам санітарної обробки трубопроводів та обладнання.

Правлінням компанії було обрано правильний напрямок розвитку, який зміг максимально виправдати себе: при реконструкції цехів підприємства відбувся перехід на сучасне та високопродуктивне обладнання. Цей крок забезпечив якісне миття та дезінфекцію всього устаткування без втручання людини. Під керівництвом начальника технічного відділу Кузьмука С. В. інженери Полівін А. Ю. та Коршенюк І. В. провели аналіз інформації роботи СІП-мийок російського, польського та чеського виробництва. Була розроблена власна конструкція СІП-мийок, в якій було враховано побажання начальника цеху з виробництва морозива Кончаківської Н. О., працівників виробничого відділу та лабораторії.

Зважаючи на вимоги щодо впровадження системи харчової безпеки на нашому підприємстві, дотримання працівниками техніки безпеки при роботі зі шкідливими речовинами та зменшення впливу людського фактору, технічним відділом була розроблена конструкторська документація та алгоритм роботи.

Працівниками служби КВПтаА Бочківським П. С. і Власюком С. А., спільно з інженером-електронщиком Файдюком В. С., була розроблена та змонтована схема роботи та написана програма роботи установки та контролю параметрів виконуваних процесів.

Комерційним відділом було придбано обладнання та матеріали, а механічна частина була змонтована бригадою відділу головного механіка у складі Рябощука В. А., Кузьмінського В. В., Талько Б. А., Стецюка М. І., Величка С. І., Халілова Р. А. О.

Вся ув’язка та пусконалагоджувальні роботи по електричній частині та контрольно-вимірювальним приладам була проведена під керівництвом Корнійчука О. М. електро­монтерами Орликом В. С., Дяченко М. А., Поляновським Е. М., Іщенко П. П. та слюсарями КВПтаА Вербовським В. В., Ростковським О. Ю. та Бжицьким В. Ю.

В період пуско-налагоджувальних робіт активно працювали бактеріологи Метельська О. Є. та Лейченко М. Г., начальник котельні Степанов С. Ф., майстер цеху з виробництва морозива Поканевич К. М., мийщики та працівники цеху, навчання яких проводив Коршенюк І. В.

Після запуску в експлуатацію оновленого устаткування працівники вже не мають необхідності особисто втручатись у процес мийки, розбирати труби, відкривати пробкові крани, перебувати серед гарячої пари — за ними залишається лише контроль.

Завдяки впровадженим інноваціям важку та брудну роботу з людських плечей перебрала на себе техніка: насоси-дозатори, датчики контролю температур, концентрації, маршруту рухів розчину та інше сучасне обладнання.

Результатом нововведень на підприємстві стало удосконалення робочого процесу та покращення умов праці. Але, звичайно ж, підприємство не буде зупинятись на досягнутому і буде й надалі переймати кращий вітчизняний та закордонний досвід для ефективнішої роботи усіх ланок виробництва.