Смажене морозиво — вигадка чи смачний десерт?
Яким може бути морозиво? Вершковим, шоколадним, ванільним, зі згущеним молоком, горішками, ягідками, карамеллю... А чи може морозиво бути смаженим, як гадаєте?.. От береш цю смакоту, обережно викладаєш на сковорідку, в якій вже тихенько потріскує олія, і смажиш на маленькому вогні... І це не вигадка!
Чи то китайська, чи то японська кухня подарувала нам незвичний рецепт такого ж незвичного десерту. Виявляється, смажене морозиво нічим не гірше традиційного. Воно має свій особливий смак, ніжний і такий неочікуваний... То як? Готуємо смажене морозиво?
Чотири рецепти смаженого морозива
I. Смажене морозиво з кокосовою стружкою
Для приготування потрібні такі інгредієнти:
- морозиво «Рудь»;
- кокосова стружка;
- крохмаль;
- яєчний білок.
Спосіб приготування:
Готуючи смажене морозиво, подбайте, аби всі необхідні продукти були під рукою. Тому для початку збийте яєчний білок.
1. За допомогою спеціальної ложки або ж звичайної зробіть з морозива кілька кульок.
2. Заморожені кульки морозива вмочіть в крохмаль, потім в білок, після цього в кокосову стружку.
3. Покладіть заморожені кульки в морозилку на 15-20 хвилин.
4. Розігрійте в сковорідці олію (олії має бути досить багато).
5. Смажте кульки морозива в олії протягом 30 секунд.
Куштувати таке смажене морозиво можна як в гарячому, так і в холодному вигляді, попередньо відправивши в холодильник на 10-15 хвилин.
II. Смажене морозиво з родзинками та пластівцями
Для приготування потрібні такі інгредієнти (на 4 порції):
- 0,5 кг морозива «Рудь»;
- родзинки;
- пластівці;
- 300 г олії.
Спосіб приготування:
1. Розділіть все морозиво на 9 частин.
2. Замочіть родзинки. Пластівці подрібніть.
3. Зі шматочків морозива сформуйте кульки. Всередину помістіть кілька родзинок.
4. Запаніруйте кульки в пластівцях.
5. Морозиво помістіть в морозилку. Розігрійте олію у сковорідці або фритюрі (олії має бути досить багато).
6. Коли олія достатньо нагріється, обсмажте морозиво протягом 20-30 секунд.
7. Смажене морозиво можна полити сиропом та посипати горіхами.
III. «Палаюче» смажене морозиво
Для приготування потрібні такі інгредієнти (на 4 порції):
- 200 г морозива «Рудь»;
- кукурудзяні пластівці;
- 1 яйце;
- 200 мл олії;
- насіння соняшника, шоколад, мандарин, інші добавки (за вашим бажанням);
- 1 чайна ложка спирту.
Спосіб приготування:
1. Виготовити із замерзлого морозива кульки, всередину помістивши чайну ложку насіння соняшника. Помістити в морозилку на 20-30 хвилин.
2. Подрібнити кукурудзяні пластівці і змішати їх з насінням соняшника.
- Кульки морозива вмочити в суміш пластівців та насіння. Суміш має якомога краще закріпитися на замороженій кульці. Тому руками сформуйте щільний шар.
- Помістіть кульки в морозилку на 20-30 хвилин.
- Розігрійте олію. Збийте яйце.
- Заморожені кульки вмочіть у збите яйце і смажте в киплячій олії протягом 10-15 секунд. За необхідності кульки переверніть.
- Смажене морозиво викладіть на тарілочки і прикрасьте шматочками шоколаду, мандарину, іншими дабавками.
- Полийте спиртом, підпаліть і негайно подавайте на стіл!
IV. Смажене морозиво з печивом, горіхами та варенням
Для приготування потрібні такі інгредієнти (на 4 порції):
- морозиво «Рудь» (бажано в брикеті);
- печиво (на ваш смак);
- горіхи;
- олія;
- борошно;
- малинове варення;
- цукор, сіль, вода.
Спосіб приготування:
1. Подрібніть печиво і горіхи.
- Зробіть кляр (рідке тісто) з борошна та води. Додайте сіль та цукор. Кляр не повинен бути надто густим.
- Морозиво (сильно заморожене) наріжте брусками (4 шматочки з брикету).
- Розігрійте сковорідку з олією.
- Брусок морозива вмочіть в кляр, потім в подрібненому печиві, знову в кляр, тепер в подрібнених горіхах і швиденько в киплячу олію (олії має бути стільки, щоб морозиво потонуло в ньому більше, ніж на половину, або повністю).
- Смажте з обох боків протягом 30-40 секунд.
- Викладіть на тарілку, попередньо змащену малиновим варенням.
Смачного!
Читайте також