Будьте поруч з нами

Національний дитячий портал
Дитячий портал «Пустунчик»
Дитячий портал «Пустунчик»


Свято Морозива № 1
Свято Морозива № 1


Морозиво «Супершоколад»
Морозиво «Супершоколад»


100% морозиво
100% морозиво


Морозиво «Дитяче бажання»
Морозиво «Дитяче бажання»


Морозиво «Ескімос»
Морозиво «Ескімос»



«Заморожений йогурт»
«Заморожений йогурт»

Смажене морозиво — вигадка чи смачний десерт?

Яким може бути морозиво? Вершковим, шоколадним, ванільним, зі згущеним молоком, горішками, ягідками, карамеллю... А чи може морозиво бути смаженим, як гадаєте?.. От береш цю смакоту, обережно викладаєш на сковорідку, в якій вже тихенько потріскує олія, і смажиш на маленькому вогні... І це не вигадка!

Чи то китайська, чи то японська кухня подарувала нам незвичний рецепт такого ж незвичного десерту. Виявляється, смажене морозиво нічим не гірше традиційного. Воно має свій особливий смак, ніжний і такий неочікуваний... То як? Готуємо смажене морозиво?

Чотири рецепти смаженого морозива

I. Смажене морозиво з кокосовою стружкою
Для приготування потрібні такі інгредієнти:

Спосіб приготування:
Готуючи смажене морозиво, подбайте, аби всі необхідні продукти були під рукою. Тому для початку збийте яєчний білок.

1. За допомогою спеціальної ложки або ж звичайної зробіть з морозива кілька кульок.
2. Заморожені кульки морозива вмочіть в крохмаль, потім в білок, після цього в кокосову стружку.
3. Покладіть заморожені кульки в морозилку на 15-20 хвилин.
4. Розігрійте в сковорідці олію (олії має бути досить багато).
5. Смажте кульки морозива в олії протягом 30 секунд.

Куштувати таке смажене морозиво можна як в гарячому, так і в холодному вигляді, попередньо відправивши в холодильник на 10-15 хвилин.


II. Смажене морозиво з родзинками та пластівцями

Для приготування потрібні такі інгредієнти (на 4 порції):

Спосіб приготування:
1. Розділіть все морозиво на 9 частин.
2. Замочіть родзинки. Пластівці подрібніть.
3. Зі шматочків морозива сформуйте кульки. Всередину помістіть кілька родзинок.
4. Запаніруйте кульки в пластівцях.
5. Морозиво помістіть в морозилку. Розігрійте олію у сковорідці або фритюрі (олії має бути досить багато).
6. Коли олія достатньо нагріється, обсмажте морозиво протягом 20-30 секунд.
7. Смажене морозиво можна полити сиропом та посипати горіхами.


III. «Палаюче» смажене морозиво

Для приготування потрібні такі інгредієнти (на 4 порції):

  • 200 г морозива «Рудь»;
  • кукурудзяні пластівці;
  • 1 яйце;
  • 200 мл олії;
  • насіння соняшника, шоколад, мандарин, інші добавки (за вашим бажанням);
  • 1 чайна ложка спирту.

Спосіб приготування:
1. Виготовити із замерзлого морозива кульки, всередину помістивши чайну ложку насіння соняшника. Помістити в морозилку на 20-30 хвилин.
2. Подрібнити кукурудзяні пластівці і змішати їх з насінням соняшника.

  • Кульки морозива вмочити в суміш пластівців та насіння. Суміш має якомога краще закріпитися на замороженій кульці. Тому руками сформуйте щільний шар.
  • Помістіть кульки в морозилку на 20-30 хвилин.
  • Розігрійте олію. Збийте яйце.
  • Заморожені кульки вмочіть у збите яйце і смажте в киплячій олії протягом 10-15 секунд. За необхідності кульки переверніть.
  • Смажене морозиво викладіть на тарілочки і прикрасьте шматочками шоколаду, мандарину, іншими дабавками.
  • Полийте спиртом, підпаліть і негайно подавайте на стіл!


IV. Смажене морозиво з печивом, горіхами та варенням

Для приготування потрібні такі інгредієнти (на 4 порції):

  • морозиво «Рудь» (бажано в брикеті);
  • печиво (на ваш смак);
  • горіхи;
  • олія;
  • борошно;
  • малинове варення;
  • цукор, сіль, вода.

Спосіб приготування:
1. Подрібніть печиво і горіхи.

  • Зробіть кляр (рідке тісто) з борошна та води. Додайте сіль та цукор. Кляр не повинен бути надто густим.
  • Морозиво (сильно заморожене) наріжте брусками (4 шматочки з брикету).
  • Розігрійте сковорідку з олією.
  • Брусок морозива вмочіть в кляр, потім в подрібненому печиві, знову в кляр, тепер в подрібнених горіхах і швиденько в киплячу олію (олії має бути стільки, щоб морозиво потонуло в ньому більше, ніж на половину, або повністю).
  • Смажте з обох боків протягом 30-40 секунд.
  • Викладіть на тарілку, попередньо змащену малиновим варенням.

Смачного!

 

Поточний рейтинг: 3,96 з 5
  (Кількість голосів: 524)