Будьте поруч з нами

Національний дитячий портал
Дитячий портал «Пустунчик»
Дитячий портал «Пустунчик»


Свято Морозива № 1
Свято Морозива № 1


Морозиво «Супершоколад»
Морозиво «Супершоколад»


100% морозиво
100% морозиво


Морозиво «Дитяче бажання»
Морозиво «Дитяче бажання»


Морозиво «Ескімос»
Морозиво «Ескімос»



«Заморожений йогурт»
«Заморожений йогурт»

Готуємо національні страви: вареники, рецепт на всі випадки життя

Однією з найбільш популярних і улюблених багатьма поколіннями українців національних страв є вареники, рецепт яких настільки ж простий, наскільки смачний готовий продукт. Вареники з м'ясом, картоплею, грибами і капустою слугують відмінним варіантом ситної та смачної другої страви, а не менш популярні вареники із солодким сиром та свіжими ягодами успішно замінюють в українській кухні вишукані десерти. Пропонуємо кілька перевірених рецептів, як приготувати вареники з найбільш популярними начинками.

Традиційні вареники з картоплею

Традиційні вареники з картоплею

Щоб приготувати домашні вареники з картоплею, рецепт яких знайомий кожній домогосподарці, необхідно замісити прісне тісто і підготувати начинку. Для цього знадобиться:

  • 1 скл. води;
  • 1 яйце;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 2 скл. борошна;
  • 4-5 шт. картоплі;
  • шт. цибулі ріпчастої;
  • 2-3 ст. л. рослинної олії.

У злегка підігріту воду вбиваємо яйце, солимо і ретельно розмішуємо. Поступово додаємо борошно і добре вимішуємо, щоб в результаті вийшло досить щільне та еластичне тісто. Обертаємо його в плівку і залишаємо на 30-40 хв. «дійти».

В цей час готуємо начинку, для чого відварюємо очищену картоплю в злегка підсоленій воді. Очищуємо і подрібнюємо цибулю, яку необхідно злегка пасерувати на рослинній олії до золотистого кольору. Гарячу картоплю добре розминаємо і з'єднуємо з піджаркою з цибулі, перчимо до смаку.

Тісто ще раз вимішуємо і зручним для вас способом готуємо порційні «коржики», в які поміщуємо трохи охололу начинку. Ретельно скріплюємо краї тіста, і відварюємо вареники з картоплею 5-7 хв. (поки не спливуть) в злегка підсоленій воді. Особливо добре смакує готова страва зі сметаною 21% ТМ «Рудь» .

Солодкі вареники з сиром

Солодкі вареники з сиром

Любителям молочної продукції можна запропонувати рецепт вареників з сиром, які не тільки ароматні та смачні, а й корисні. Для їх приготування знадобиться:

Для тіста

  • 1 скл. сироватки або води;
  • 1 яйце;
  • 2 скл. борошна;
  • щіпка солі.

Для начинки

  • 400 г сиру;
  • 1-2 яйця;
  • цукор за смаком.

Просіваємо гіркою борошно, робимо зверху поглиблення і акуратно вбиваємо туди яйце, солимо за смаком. Починаємо розмішувати, поступово додаючи воду або молоко. У міру потреби додаємо борошно і вимішуємо, поки не вийде однорідне і пружне тісто.

Щоб начинка вийшла більш соковитою, до сиру додаємо яйця і цукор за смаком і ретельно розтираємо до однорідності. Підготовлену начинку акуратно «запаковуємо» в тісто і відварюємо в підсоленій воді. Вареники з сиром рекомендується подавати до столу з вершковим маслом «Gold»  і сметаною ТМ «Рудь».

Вареники з сиром солоні

Вареники з сиром солоні

Альтернативою солодким сирним вареникам можуть стати вареники з сиром солоні, пікантний смак яких можна додатково приправити спеціями і зеленню. Тісто для цієї страви готується аналогічно попередньому рецепту, а ось начинка кардинально відрізняється. Замість родзинок і цукру до сиру додаємо достатню кількість солі, а також порізану зелень (зелену цибулю, кріп, петрушку) і спеції за смаком.

Парові вареники з чорницею

Парові вареники з чорницею

З настанням літа можна побалувати домашніх «вітамінними» варениками з чорницею, які при приготуванні на пару виходять особливо пишними і соковитими. Для парових вареників більше підійде тісто на кефірі, для якого необхідні такі інгредієнти:

Всі компоненти поступово з'єднуємо і ретельно вимішуємо еластичне тісто, яке повинно «відпочити» протягом 30-40 хвилин. У цей час промиваємо і обсушуємо чорницю (або іншу ягоду за смаком). Тісто ділимо на порційні частини, на кожний корж викладаємо ягоди з цукром і ретельно скріплюємо краї. Для приготування на пару можна скористатися пароваркою або конструкцією з каструлі та друшляка. При приготуванні вареники збільшаться вдвічі, тому залишайте запас місця. Для готовності страви достатньо 5-7 хвилин, після чого можна насолоджуватися апетитним десертом.

 

Поточний рейтинг: 2,27 з 5
  (Кількість голосів: 11)