Будьте поруч з нами

Національний дитячий портал
Дитячий портал «Пустунчик»
Дитячий портал «Пустунчик»


Свято Морозива № 1
Свято Морозива № 1


Морозиво «Супершоколад»
Морозиво «Супершоколад»


100% морозиво
100% морозиво


Морозиво «Дитяче бажання»
Морозиво «Дитяче бажання»


Морозиво «Ескімос»
Морозиво «Ескімос»



«Заморожений йогурт»
«Заморожений йогурт»

Райдужний десерт

Напередодні дитячого дня народження багато матусь ламають голову над тим, якими ласощами урізноманітнити дитячий солодкий стіл. Торти і тістечка, фруктовий сік і чай, желе і різноманітні цукерки, і, звичайно ж, багато хто згадує про знайомий з далекого дитинства десерт «сметанка веселка». Цей незвичайний і барвистий десерт відмінно виглядає в прозорих креманках і може стати не просто прикрасою святкового столу, а й заслужити загальну увагу дітвори.

Сметана веселка припаде до смаку навіть малюкам, які прохолодно ставляться до молочних продуктів. Приготувати її досить легко в домашніх умовах, при цьому ви приємно різноманітите раціон вашої дитини корисним і поживним продуктом. Проявивши трохи фантазії і терпіння, можна приготувати дуже райдужний і яскравий десерт, особливо якщо поєднувати молочні шари з фруктовим желе.

Рецепт сметани веселки

Для приготування 6-7 порцій барвистого десерту необхідний наступний перелік інгредієнтів:

Сметана 15% - 1000 г;

Молоко 2,5% - 200 г;

Цукор - 100 г;

Желатин - 30-40 г (2 ст.л.)

Щоб десерт вийшов смачний і насичений, візьміть молочну продукцію від ТМ «Рудь» і натуральні барвники. Желатин замочити в 100 г холодного молока і дати набрякнути. Молоко, що залишилося, доведіть до кипіння, розчиніть у ньому цукор і додайте молоко з набряклим желатином, ретельно розмішайте до повного розчинення желатину. При бажанні можна додати трохи ваніліну. Отриману молочно-желейну суміш потрібно трохи остудити і з'єднати зі сметаною, ретельно розмішати і розділити на кілька частин для фарбування.

Для отримання різнобарвної сметанки веселки можна скористатися харчовими барвниками або натуральними соками. Світло-коричневий відтінок сметані додає какао з розрахунку 2 ст.л. на 1 ст. желейної суміші, а жовтий колір отримують додаванням невеликої кількості шафрану. Для отримання рожевого відтінку підійде ягідний або буряковий сік, блакитний колір сметані додасть сік червонокачанної капусти, а зелений - сік з листя шпинату. Свіжі овочеві соки розводять водою в пропорції 1:1 і доводять до кипіння перед використанням.

сметана радуга

Різнокольорові частини десерту необхідно поступово з'єднати в попередньо охолоджених формах. Кожен залитий шар сметани веселки необхідно витримати в холодильнику до застигання перед додаванням чергової порції десерту, щоб уникнути змішування кольорів. Верхній шар можна прикрасити свіжими ягодами або фруктами.

Фруктово-сметанний десерт

Не менш цікавий рецепт фруктово-сметанного желейного десерту, для приготування якого вам знадобиться:

Сметана 20% - 375 г;

Желатин - 15 г;

Апельсиновий сік - 150 мл;

Вишневий сік - 150 мл;

Сік ківі - 150 мл;

Цукор - 100 г.

У сметану додати цукор, поставити на повільний вогонь, підігрівати і помішувати до повного розчинення цукру. Зняти з вогню і розділити на 3 частини. Соки вилити в окремі ємності, трохи підігріти і додати по 1 ч.л. желатину в кожну, ретельно розмішати до повного розчинення желатину. Отримані фруктово-желейні суміші додати в підготовлені сметанні суміші і розмішати до однорідного стану. Заливати в формочки по черзі, даючи застигнути кожному шару в холодильнику.

У повсякденному житті порція десерту «сметана веселка» може замінити вашій дитині повноцінний сніданок. Виявляючи творчий підхід, можна приготувати десерт з додаванням фруктів або на основі йогурту. 

 

Поточний рейтинг: 4 з 5
  (Кількість голосів: 17)