Будьте поруч з нами

Національний дитячий портал
Дитячий портал «Пустунчик»
Дитячий портал «Пустунчик»


Свято Морозива № 1
Свято Морозива № 1


Морозиво «Супершоколад»
Морозиво «Супершоколад»


100% морозиво
100% морозиво


Морозиво «Дитяче бажання»
Морозиво «Дитяче бажання»


Морозиво «Ескімос»
Морозиво «Ескімос»



«Заморожений йогурт»
«Заморожений йогурт»

Рецепт приготування пудингу з гарбуза

Осінь – це пора щедрих дарів! Також – це чудова пора року, гарні пейзажі та останні теплі дні перед зимовими холодами. Саме осінь – найблагополучніший час, щоб почати займатися своїм здоров’ям. Восени на торгових прилавках можна зустріти найкорисніші фрукти й овочі, які містять багато цінних вітамінів та мінералів. Концентрація цих корисних речовин найвища в осінню пору року. 

Одним з унікальних осінніх дарів є гарбуз. Гарбуз – це воістину чудовий овоч, який поєднує в собі цілющі властивості та відмінні смакові якості. Гарбуз має прекрасний помаранчево-жовтий відтінок, і буває найрізноманітніших форм. Дивлячись на гарбуз, починаєш думати, що він ввібрав в себе всю силу природи та золоті промені літнього сонця, і готовий поділитися цими корисними властивостями з нами.

гарбузовий пудинг

Про корисні та лікувальні властивості цього овоча можна говорити дуже довго. Вітаміни А, В1, В2, В12, С, К, Е, Т присутні в гарбузі у великих кількостях. Кальцій, залізо, натрій, фосфор та інші найважливіші елементи, необхідні для забезпечення відмінного функціонування людського організму знаходяться в цьому продукті. Гарбуз допомагає боротися з багатьма недугами, він – незамінний помічник при лікуванні та профілактиці хвороб серцево-судинної системи та кишково-шлункового тракту. Через високий вміст вітаміну Е гарбуз почали використовувати в косметичних цілях, він допомагає продовжити молодість шкіри, а також поліпшити стан волосся та нігтів. Незамінний він і в тих випадках, коли є необхідність скинути зайву вагу. Цей низькокалорійний продукт харчування сприяє зниженню зайвої ваги, виводячи зайву воду з організму людини. Однак його слід дуже обережно вживати тим людям, які хворіють на цукровий діабет, хвороби 12-ти палої кишки, виразку шлунку або гастрит.

Смакові якості гарбуза просто відмінні, він подобається як дітям, так і дорослим. Страви з гарбуза зустрічаються в кулінарних традиціях багатьох країн. Він знайшов широке застосування для приготування перших і других страв, каш та десертів. Пропонуємо Вам скористатися нагодою і приготувати корисний та смачний пудинг для всіх членів сім'ї.

Для приготування Вам необхідно:

Приготування слід почати з очищення гарбуза. Очистіть гарбуз від шкірки і наріжте його на невеликі шматочки. Далі залийте гарбуз молоком і тушкуйте на плиті до напівготовності. Потім додайте терті на великій тертці яблука, поступово всипаючи манку і постійно перемішуючи масу на маленькому вогні. Вимкніть вогонь і дайте пудингу охолонути. Коли маса охолоне, додайте збиті до піни яйця і 1 ст. ложку вершкового масла, добре перемішайте і відправте в духовку випікатися протягом 30 хвилин. Після закінчення цього часу наш пудинг готовий!

Гарбузовий пудинг відмінно поєднується з не менш корисними продуктами, такими як мед і горіхи. Приємного апетиту!

 

Поточний рейтинг: 3,75 з 5
  (Кількість голосів: 213)