Ніжний і ситний омлет
У багатьох країнах традиційний сніданок складається з чашечки кави або чаю і ніжного молочного омлету. Це досить легке і швидке в приготуванні блюдо повноцінно забезпечує організм енергією і додає сили, необхідні для довгого, трудового дня. Існує безліч рецептів омлету з молоком, які дозволяють приготувати ніжне, соковите і смачне блюдо.
Варіації на "омлетну" тему
Якщо вірити історії, перший омлет досить мало відрізнявся від звичайної яєчні, хіба що, яйця перед обсмажуванням ретельно збивалися, що в результаті надавало страві більш ніжну і повітряну консистенцію. Смакові переваги різних народів поступово накладали свій відбиток на, здавалося б, просте і буденне блюдо, надаючи йому все більш вишуканий і насичений смак.
Французький омлет традиційно готується зі збитих яєць з невеликим додаванням вершкового масла і подається скрученим в трубочку. Італійська фріттата крім яєць і молока готується з начинкою з сиру і овочів, а в іспанську тортилью додаються артишоки, цибулю і картоплю. Аналогом омлету в російській кухні можна назвати драчену. Східні народи в якості начинки використовують рис і дари моря, а американці й англійці в омлет додають шинку.
Сучасні рецепти омлету з молоком
Сьогодні кожна господиня методом проб напевно вибрала улюблений рецепт омлету з молоком, яким із задоволенням ласує вся родина. Приготувати омлет можна не тільки шляхом обсмажування на сковороді, а й на пару, і в мультиварці, що робить це блюдо більш дієтичним, і не менш смачним.
Для швидкого приготування страви на сніданок можна скористатися найбільш наближеним до французького омлету варіантом. Для цього вам знадобиться:
• Яйця - 3 шт;
• Молоко - 3 ст.л .;
• Масло вершкове для обсмажування;
• Сіль, спеції за смаком.
Яйця розбити в тарілку, посолити і додати спеції за смаком. Ретельно збити міксером, поступово додаючи молоко від ТМ «Рудь». Отриману масу можна приготувати кількома способами: обсмажити на повільному вогні на сковороді з вершковим маслом або залити в підготовлені формочки і приготувати на пару. Другий варіант кращий в разі приготування сніданку для дитини.
Якщо у вас в запасі є кілька зайвих хвилин, можна приготувати омлет з якою-небудь начинкою. Дуже добре з яйцями поєднуються різні овочі, особливо болгарський перець, помідори, цвітна або брюссельська капуста, гриби. Вельми ароматним і ситним виходить омлет з додаванням сиру і шинки.
Омлет з печерицями, тушкованими у вершках
• Печериці - 2-3 шт;
• Яйця -2 шт;
• Вершки -3-4 ст.л .;
• Молоко - 1 ст.л .;
• Сир твердий -30 р
На розігріту сковороду влити вершки і скласти нарізані соломкою гриби, періодично помішуючи тушкувати 7-10 хв. У цей час яйця збити з молоком, посолити і поперчити за смаком, додати тертий на тертці сир. Залити підготовленою масою обсмажені гриби, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні ще 7-10 хв. Подавати із зеленню і сметаною.
Фріттата зі спаржею
Для
приготування цього італійського блюда візьміть 6 яєць і 50 г молока, ретельно
збийте і з'єднайте з 150 гр тертого сиру. Сіль і спеції додати за смаком. На
розігрітій сковороді розтопіть 1 ст.л. вершкового масла, додайте 200 гр
відвареної спаржі і тушкуйте 4-5 хв. В кінці приготування посипте подрібненою
зеленою цибулею, залийте яєчної сумішшю і готуйте на повільному вогні ще
близько 5 хв. Далі фріттату необхідно запекти в попередньо розігрітій до 180 С
духовці протягом 9-10 хв.
Читайте також