Будьте поруч з нами

Національний дитячий портал
Дитячий портал «Пустунчик»
Дитячий портал «Пустунчик»


Свято Морозива № 1
Свято Морозива № 1


Морозиво «Супершоколад»
Морозиво «Супершоколад»


100% морозиво
100% морозиво


Морозиво «Дитяче бажання»
Морозиво «Дитяче бажання»


Морозиво «Ескімос»
Морозиво «Ескімос»



«Заморожений йогурт»
«Заморожений йогурт»

Рис з овочами в різних кухнях світу

Ще з давніх часів рис відомий своїми дієтичними властивостями і користю для організму, саме тому він широко використовується в різних кухнях світу для приготування корисних і смачних других страв: таких, як різотто з овочами, плов і цимес з м'ясом, паелья і бір'яні. Існують певні секрети, як приготувати плов або різотто, щоб вони вийшли особливо апетитними, ніжними і принесли задоволення найвимогливішим гурманам.

Середньоазіатська кухня: як приготувати плов

Традиційний для кухні середньоазіатських країн плов з овочами і м'ясом виходить неймовірно розсипчастим і ароматним, а секрет цього криється в технології роздільного приготування інгредієнтів. Для плову знадобиться:

  • 1 скл. рису;
  • 400 г м'яса;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 1 морква;
  • 1 перець болгарський;
  • 1 зубчик часнику;
  • спеції та сіль за смаком.

Середньоазіатська кухня: як приготувати плов

Ідеальним посудом для плову вважається казан або глибока сковорода, в якій компоненти тушкуються. Добре промитий рис відварюємо в підсоленій воді (у пропорції 1:2) на повільному вогні без помішування.

У цей час подрібнене м'ясне філе обсмажуємо на розпеченій рослинній олії до утворення рум'яної скоринки. Потім додаємо нарізані кубиками цибулю, моркву і болгарський перець, подрібнений часник і смажимо ще 57 хв, після чого в отриману масу вливаємо трохи бульйону, солимо, приправляємо спеціями і тушкуємо на повільному вогні до готовності. На завершальному етапі можна з'єднати зернову і овочеву складову і злегка протушкувати або навіть подавати до столу в роздільному вигляді.

Італійська кухня: різотто з овочами

Вишукана італійська кухня знаменита на весь світ своїм різотто з овочами, морепродуктами або м'ясом. Варіантів приготування цього ніжного гарніру безліч, а ми пропонуємо вам вегетаріанський рецепт, для реалізації якого потрібно взяти:

  • рис – 200 г.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • перець солодкий – 1 шт.;
  • помідор – 2 шт.;
  • горошок зелений – 50 г;
  • бульйон – 0,5 л;
  • олія рослинна – 2–3 ст. л.;
  • сіль, спеції, зелень – за смаком. 

різотто з овочами

Готується різотто в глибокій сковороді з кришкою, в якій розжарюють рослинне масло і злегка обсмажують на ньому подрібнену цибулю. Потім додають і обсмажують рис спеціальних сортів з високим вмістом крохмалю. Бульйон додають поступово в невеликих кількостях і дають йому повністю увібратися. Через 5–7 хв повільного тушкування додають нарізані кубиками перець і моркву, ще через 7–10 хв – зелений горошок, помідори, сіль і спеції і тушкують до готовності. 

Рис з овочами в українській кухні

У нашій національній, українській кухні особливої страви з рису поки не придумали, тому кожна господиня готує за власним смаком рис з овочами. Рецепт однієї з таких страв пропонує використовувати заморожені овочеві суміші ТМ «Рудь» для отримання ароматного і ніжного гарніру. Для приготування апетитного рису знадобиться:

  • 1 скл. рису довгозернистого;
  • 2 скл. води або бульйону;
  • 250–300 г овочевої суміші;
  • 3–4 ст. л. рослинної олії;
  • сіль, спеції, зелень за смаком. 

рис с овочами

Ідеально до рису підійдуть готові суміші від ТМ «Рудь» «Весняна» , «Мексиканка»  або «Овочевий букет» . На сковороді розігріваємо олію і висипаємо заморожену овочеву суміш. Злегка обсмажуємо і додаємо рис. Протягом декількох хвилин обсмажуємо гарнір, поки рис не стане прозорим, а потім додаємо воду або бульйон, спеції і зелень, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 1520 хв  на слабкому вогні до готовності.

Рис з овочами, рецепт в мультиварці

Для прихильників корисної і здорової їжі можна запропонувати простий рецепт «вітамінного» рису з овочами в мультиварці, для приготування якого знадобляться:

  • 1 скл. рису;
  • 22 скл. бульйону;
  • 1 пакет овочевої суміші;
  • 23 ст. л. вершкового масла.

У чашу мультиварки поміщаємо масло і овочі, включаємо режим смаження на 10 хв. Потім всипаємо рис, спеції, сіль за смаком і заливаємо бульйоном. Закриваємо кришку чаші та обираємо оптимальний для вашої мультиварки режим варіння на 3040 хв. У результаті виходить ароматний і розсипчастий гарнір. Для швидкого приготування плову з овочами можна скористатися готовою сумішшю «Овочі з рисом та шампіньйонами» від ТМ «Рудь».

 

Поточний рейтинг: 2,86 з 5
  (Кількість голосів: 7)