Будьте поруч з нами

Національний дитячий портал
Дитячий портал «Пустунчик»
Дитячий портал «Пустунчик»


Свято Морозива № 1
Свято Морозива № 1


Морозиво «Супершоколад»
Морозиво «Супершоколад»


100% морозиво
100% морозиво


Морозиво «Дитяче бажання»
Морозиво «Дитяче бажання»


Морозиво «Ескімос»
Морозиво «Ескімос»



«Заморожений йогурт»
«Заморожений йогурт»

Елегантність смаку: лосось із рататуєм і соусом зі шпинату

Літо — час легкої та корисної їжі. Фаворитами кухні в цьому сезоні є овочеві страви у поєднанні з грибами чи рибою. Корисність, легкість приготування і багатий спектр смаків — головні переваги так званих «літніх страв»

У цій статті ми представляємо Вашій увазі рецепт елегантної літньої страви — «Лосось з рататуєм і соусом зі шпинату» — просто, яскраво, смачно. І нехай Вас не лякає довга назва — усі необхідні продукти є під рукою!

Примітно, що цей рецепт вражає своєю елегантністю та простотою приготування одночасно. Саме цю страву представив загальній увазі шеф-кухар академії Київської Асоціації Шеф-Кухарів Володимир Руденко в рамках чергової сесії Асоціації 6 червня. Використання заморожених продуктів ТМ «Рудь» дозволили майстру проявити всю палітру смаків страви. Присутні на майстер-класі кулінари (як українські, так і фахівці міжнародного класу) гідно оцінили якість продукції ТМ «Рудь», що використовувалась під час приготування.

А тепер до справи! Для приготування Вам знадобляться:

Приготування слід почати з підготовки рататуя: в овочеву суміш додайте очищені від шкірки і насіння шинковані помідори (конкасе з томатів — мовою професійних кухарів). Приправте суміш сіллю й перцем за смаком.

Після того як рататуй готовий, викладіть овочі на попередньо підсолені і приправлені перцем стейки лосося. Після чого відправте рибу до духовки і запікайте до готовності.

Поки лосось готується в духовці, саме час зайнятися приготуванням соусу зі шпинату. Для цього 10 хвилин томіть дрібно нарізану цибулю на добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю вершкового масла. Додайте в масу листя шпинату, протушкуйте, поперчіть і посоліть. Після цього влийте в сковороду вершки і випарюйте соус 3-4 хвилини. Якщо консистенція занадто густа, додайте трохи овочевого бульйону.

Готовий соус перелийте до блендера й збивайте до утворення однорідної маси. Після цього перетріть соус через сито, і він готовий.

Стейки лосося з рататуєм перед подачею до столу полийте невеликою кількістю соусу зі шпинату.

Використано матеріали http://drinkinform.com.ua.

Фото: Ольга Драч, Тетяна Іванова.

 

Поточний рейтинг: 3,86 з 5
  (Кількість голосів: 414)