Елегантність смаку: лосось із рататуєм і соусом зі шпинату
Літо — час легкої та корисної їжі. Фаворитами кухні в цьому сезоні є овочеві страви у поєднанні з грибами чи рибою. Корисність, легкість приготування і багатий спектр смаків — головні переваги так званих «літніх страв»
У цій статті ми представляємо Вашій увазі рецепт елегантної літньої страви — «Лосось з рататуєм і соусом зі шпинату» — просто, яскраво, смачно. І нехай Вас не лякає довга назва — усі необхідні продукти є під рукою!
Примітно, що цей рецепт вражає своєю елегантністю та простотою приготування одночасно. Саме цю страву представив загальній увазі шеф-кухар академії Київської Асоціації Шеф-Кухарів Володимир Руденко в рамках чергової сесії Асоціації 6 червня. Використання заморожених продуктів ТМ «Рудь» дозволили майстру проявити всю палітру смаків страви. Присутні на майстер-класі кулінари (як українські, так і фахівці міжнародного класу) гідно оцінили якість продукції ТМ «Рудь», що використовувалась під час приготування.
А тепер до справи! Для приготування Вам знадобляться:
- Стейки лосося;
- Овочева суміш для смаження «Мексиканка»;
- Помідори;
- Лук;
- Шпинат;
- 2 ст. ложки вершків;
- Овочевий бульйон (за потребою);
- Вершкове масло;
- Сіль, перець.
Приготування слід почати з підготовки рататуя: в овочеву суміш додайте очищені від шкірки і насіння шинковані помідори (конкасе з томатів — мовою професійних кухарів). Приправте суміш сіллю й перцем за смаком.
Після того як рататуй готовий, викладіть овочі на попередньо підсолені і приправлені перцем стейки лосося. Після чого відправте рибу до духовки і запікайте до готовності.
Поки лосось готується в духовці, саме час зайнятися приготуванням соусу зі шпинату. Для цього 10 хвилин томіть дрібно нарізану цибулю на добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю вершкового масла. Додайте в масу листя шпинату, протушкуйте, поперчіть і посоліть. Після цього влийте в сковороду вершки і випарюйте соус 3-4 хвилини. Якщо консистенція занадто густа, додайте трохи овочевого бульйону.
Готовий соус перелийте до блендера й збивайте до утворення однорідної маси. Після цього перетріть соус через сито, і він готовий.
Стейки лосося з рататуєм перед подачею до столу полийте невеликою кількістю соусу зі шпинату.
Використано матеріали http://drinkinform.com.ua.
Фото: Ольга Драч, Тетяна Іванова.
Читайте також