Будьте поруч з нами

Національний дитячий портал
Дитячий портал «Пустунчик»
Дитячий портал «Пустунчик»


Свято Морозива № 1
Свято Морозива № 1


Морозиво «Супершоколад»
Морозиво «Супершоколад»


100% морозиво
100% морозиво


Морозиво «Дитяче бажання»
Морозиво «Дитяче бажання»


Морозиво «Ескімос»
Морозиво «Ескімос»



«Заморожений йогурт»
«Заморожений йогурт»

Улюблений торт з вишнями по-домашньому

Сезон свіжих ягід і фруктів змушує більшість господинь згадувати рецепти улюблених десертів своєї сім'ї – пирогів і тортів з вишнею, полуницею та іншими апетитними начинками. Велика кількість соковитих ягід перетворює традиційну випічку в ще ніжніші й ароматніші десерти, які припадають до душі ласунам, а також допомагають поповнити запас вітамінів. Пропонуємо збагатити домашню скарбничку рецептами популярного шоколадного торта з вишнями, чізкейка, і варіаціями на фруктово-бісквітну тему.

Шоколадний торт з вишнями

Для урочистих випадків рекомендуємо спекти торт з вишнями, рецепт якого досить простий, а результат виглядає святково і вишукано. Для приготування цього кулінарного шедевру вам знадобляться такі продукти:

Тісто

Начинка

  • 300 г вишні
  • 100 г цукру
  • 50 мл коньяку

Крем

  • 0,5 л вершків
  • 150 г цукрової пудри
  • ваніль 

торт з вишнями

Білки відокремте від жовтків, окремо збийте з рівними порціями цукру. Змішайте сухі компоненти, додайте розм'якшене масло і ретельно розітріть. До масляної маси влийте спочатку жовтки, доведіть до однорідності, а потім додайте білкову масу і акуратно перемішайте. Отримане тісто викладіть в підготовлену форму і запікайте 20–25 хв при температурі 180 градусів.

Поки корж випікається, підготуйте начинку: вишні пересипте цукром і дайте пустити сік, потім проваріть пару хв. Вийміть ягоди і змішайте з порцією коньяку, а сироп варіть до легкого загусання. Через 7–10 хв злийте коньяк у сироп. Попередньо охолоджені вершки добре збийте з цукровою пудрою і ваніллю до утворення густої, стійкої маси.

На завершальному етапі приготування шоколадного торта з вишнями готовий корж розділіть навпіл, просочіть сиропом, рясно промажте нижній корж збитими вершками і викладіть «п'яну» вишню. Накрийте другою половинкою, добре обмажте залишками крему верх і боки та прикрасьте тертим чорним шоколадом.

Торт з вишнею «Полінниця»

Розсипчасте пісочне тісто й ароматна вишнева начинка в поєднанні з незвичайною «конструкцією» цього торта з вишнями гарантує йому успіх, а вам похвалу ваших кондитерських здібностей. Візьміть 1 кг вишні без кісточок і пересипте 150 г цукру, дайте постояти близько півгодини і злийте сік, що утворився. Для тіста візьміть:

Торт з вишнею «Полінниця»

Розм'якшене масло ретельно розітріть з цукром, додайте змішану з розпушувачем сметану і перемішайте до однорідності. Поступово вводьте борошно і вимішуйте, щоб в результаті вийшло м'яке тісто. Відправте його «відпочити» на годину в холодильник, після чого розділіть на 15 рівних частин, розкачайте кожну прямокутником приблизно 20х7 см. Посередині кожного шару тіста акуратним рядком викладіть вишні, ретельно защипніть краї і розкладіть сформовані «поліна» на деко. Випікайте 15–20 хв у духовці при 200 градусах.

У цей час для крему збийте 800 г сметани і 250 г цукрової пудри. Готові «колоди» викладаємо на фольгу, формуючи пірамідку за принципом 5-4-3-2-1 і рясно перемащуючи сметанним кремом. За бажанням прикрасьте торт кокосовою стружкою або тертим шоколадом, поставте застигати і просочуватися на 12 год в холодильник.

Сирний торт з вишнею

Особливо актуальним у спекотний літній день буде сирний торт з вишнею, рецепт якого передбачає вживання його в охолодженому вигляді. Основу торта становить бісквіт, для приготування якого потрібні:

  • 2 яйця
  • 2 ст. л. борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 3 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. какао 

Сирний торт з вишнею

Ретельно збийте яйця з цукром до збільшення об'єму в 1,5–2 рази. Змішайте інші сухі компоненти і додайте до яєчної маси, акуратно перемішуючи. Отримане тісто викладіть у змащену форму і випікайте 20–25 хв.

Щоб прикрасити торт, візьміть свіжі ягоди, а в зимовий час скористайтеся замороженими вишнями від ТМ «Рудь» . Приготуйте сироп з 1 склянки окропу і 100 г цукру, залийте ягоди і дайте настоятися 2–3 години.

У цей час підготуйте крем: візьміть по 400 г сиру і сметани, збийте з 150 г цукру. 10 г желатину замочіть в 100 мл води і розтопіть його, поступово вливайте в сирну масу. У роз'ємну форму викладіть бісквіт, зверху зробіть шар крему і акуратно викладіть вишні. Завершальний штрих – залийте вишню фруктовим желе, що швидко застигає, і поставте торт у холодильник.

Бісквітний торт з вишнями, полуницею і ківі

Наступний рецепт чудово підійде для дитячого свята, зважаючи на велику кількість фруктів. Для торта знадобиться три коржі бісквіту, які можна приготувати за попереднім рецептом, а також:

  • 150 г вишні
  • 150 г полуниці
  • 2 шт. ківі

І для крему:

  • 300 г сметани
  • 200 мл вершків
  • 200 г цукру 

Бісквітний торт з вишнями, полуницею і ківі

Інгредієнти крему добре збийте міксером. Перший корж змастіть кремом і викладіть вишню без кісточки, накрийте другим коржем, змастіть кремом і викладіть порізані кубиками ківі, накрийте третім коржем. Акуратно обмастіть весь торт кремом і прикрасьте половинками полуниці. 

 

Поточний рейтинг: 3,43 з 5
  (Кількість голосів: 7)