Улюблений торт з вишнями по-домашньому
Сезон свіжих ягід і фруктів змушує більшість господинь згадувати рецепти улюблених десертів своєї сім'ї – пирогів і тортів з вишнею, полуницею та іншими апетитними начинками. Велика кількість соковитих ягід перетворює традиційну випічку в ще ніжніші й ароматніші десерти, які припадають до душі ласунам, а також допомагають поповнити запас вітамінів. Пропонуємо збагатити домашню скарбничку рецептами популярного шоколадного торта з вишнями, чізкейка, і варіаціями на фруктово-бісквітну тему.
Шоколадний торт з вишнями
Для
урочистих випадків рекомендуємо спекти
торт з вишнями, рецепт
якого досить простий, а результат
виглядає святково і вишукано. Для
приготування цього кулінарного шедевру
вам знадобляться такі
продукти:
Тісто
- 3 яйця
- 150 г борошна
- 2 ч. л. розпушувача
- 2 ст. л. какао
- 150 г цукру
- 100 г масла "Селянське" від ТМ «Рудь»
Начинка
- 300 г вишні
- 100 г цукру
- 50 мл коньяку
Крем
- 0,5 л вершків
- 150 г цукрової пудри
- ваніль
Білки відокремте від жовтків, окремо збийте з рівними порціями цукру. Змішайте сухі компоненти, додайте розм'якшене масло і ретельно розітріть. До масляної маси влийте спочатку жовтки, доведіть до однорідності, а потім додайте білкову масу і акуратно перемішайте. Отримане тісто викладіть в підготовлену форму і запікайте 20–25 хв при температурі 180 градусів.
Поки корж випікається, підготуйте начинку: вишні пересипте цукром і дайте пустити сік, потім проваріть пару хв. Вийміть ягоди і змішайте з порцією коньяку, а сироп варіть до легкого загусання. Через 7–10 хв злийте коньяк у сироп. Попередньо охолоджені вершки добре збийте з цукровою пудрою і ваніллю до утворення густої, стійкої маси.
На завершальному етапі приготування шоколадного торта з вишнями готовий корж розділіть навпіл, просочіть сиропом, рясно промажте нижній корж збитими вершками і викладіть «п'яну» вишню. Накрийте другою половинкою, добре обмажте залишками крему верх і боки та прикрасьте тертим чорним шоколадом.
Торт з вишнею «Полінниця»
Розсипчасте
пісочне тісто й
ароматна вишнева начинка в поєднанні
з незвичайною «конструкцією» цього
торта з вишнями
гарантує йому успіх, а вам похвалу ваших
кондитерських здібностей. Візьміть 1
кг вишні без кісточок і пересипте 150 г
цукру, дайте постояти близько півгодини
і злийте сік, що утворився. Для тіста
візьміть:
- 200 г сметани 21% ТМ «Рудь»
- 250 г масла
- 450 г борошна
- 200 г цукру
- 1 ч. л. розпушувача
Розм'якшене масло ретельно розітріть з цукром, додайте змішану з розпушувачем сметану і перемішайте до однорідності. Поступово вводьте борошно і вимішуйте, щоб в результаті вийшло м'яке тісто. Відправте його «відпочити» на годину в холодильник, після чого розділіть на 15 рівних частин, розкачайте кожну прямокутником приблизно 20х7 см. Посередині кожного шару тіста акуратним рядком викладіть вишні, ретельно защипніть краї і розкладіть сформовані «поліна» на деко. Випікайте 15–20 хв у духовці при 200 градусах.
У цей час для крему збийте 800 г сметани і 250 г цукрової пудри. Готові «колоди» викладаємо на фольгу, формуючи пірамідку за принципом 5-4-3-2-1 і рясно перемащуючи сметанним кремом. За бажанням прикрасьте торт кокосовою стружкою або тертим шоколадом, поставте застигати і просочуватися на 12 год в холодильник.
Сирний торт з вишнею
Особливо
актуальним у
спекотний літній день буде сирний торт
з вишнею, рецепт якого
передбачає вживання його в охолодженому
вигляді. Основу торта становить бісквіт,
для приготування якого потрібні:
- 2 яйця
- 2 ст. л. борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 3 ст. л. цукру
- 1 ст. л. какао
Ретельно збийте яйця з цукром до збільшення об'єму в 1,5–2 рази. Змішайте інші сухі компоненти і додайте до яєчної маси, акуратно перемішуючи. Отримане тісто викладіть у змащену форму і випікайте 20–25 хв.
Щоб прикрасити торт, візьміть свіжі ягоди, а в зимовий час скористайтеся замороженими вишнями від ТМ «Рудь» . Приготуйте сироп з 1 склянки окропу і 100 г цукру, залийте ягоди і дайте настоятися 2–3 години.
У цей час підготуйте крем: візьміть по 400 г сиру і сметани, збийте з 150 г цукру. 10 г желатину замочіть в 100 мл води і розтопіть його, поступово вливайте в сирну масу. У роз'ємну форму викладіть бісквіт, зверху зробіть шар крему і акуратно викладіть вишні. Завершальний штрих – залийте вишню фруктовим желе, що швидко застигає, і поставте торт у холодильник.
Бісквітний торт з вишнями, полуницею і ківі
Наступний рецепт чудово підійде для дитячого свята, зважаючи на велику кількість фруктів. Для торта знадобиться три коржі бісквіту, які можна приготувати за попереднім рецептом, а також:
- 150 г вишні
- 150 г полуниці
- 2 шт. ківі
І для крему:
- 300 г сметани
- 200 мл вершків
- 200 г цукру
Інгредієнти крему добре збийте міксером. Перший корж змастіть кремом і викладіть вишню без кісточки, накрийте другим коржем, змастіть кремом і викладіть порізані кубиками ківі, накрийте третім коржем. Акуратно обмастіть весь торт кремом і прикрасьте половинками полуниці.
Читайте також